29 вересня 2024, неділя

Мешканець Кіровоградщини, який повернув Львівському музею викрадені 50 років тому картини, не отримав ніякої компенсації

Олександрієць Олександр Маркосян, який повернув Львівському музею вкрадені портрети сина і невістки Богдана Хмельницького, обурений. Чоловік не отримав компенсації, а на питання про винагороду директор музею обізвав його "злодієм".
Про це сам Маркосян розповів Моїй Олександрії.
За його словами, раніше директор музею Роман Чмелик обіцяв винагороду.
"Поки картини були у мене, він обіцяв мені золоті гори, але як тільки я здав в СБУ – все, ніхто нічого не знає", – говорить Маркосян.
Олександр дзвонив Чмелику до Львова з проханням компенсувати хоча б 25-27 тисяч гривень, які давали за картину із зображенням Розенди покупці в інтернеті.
"Я йому кажу: ви мені компенсуєте якісь гроші Хоча б те, що в інтернеті пропонували – 25 тисяч гривень А він каже: ​​ви мені погрожуєте, ви хочете з мене отримати гроші, я тоді в поліцію на вас… Ну, коротше, розмова була неприємною.", – поділився він.
Особливо чоловік образився через натяку на крадіжку.
"І він мене звинуватив ще в поганому.  Мені це неприємно.  Обвинуватив у тому, що сказав мені: якби ти їх продав, ми звинуватили б тебе в крадіжці ..", – Відзначив Маркосян.

Нагадаємо, в минулому році мешканець Олександрії, що на Кіровоградщині, Олександр Маркосян виставив на інтернет-аукціон портрет жінки. Вартість твору різко злетіла до 27 тисяч гривень. Одночасно з підвищенням ціни, користувачі почали писати, що картина вкрадена з Львівського історичного музею в 1960 році. Після цього чоловік скасував торги і через СБУ передав картини в Кіровоградський художній музей для подальшої передачі в Львівський музей.
Як виявилося, у Маркосяна була не одна, а дві вкрадених картини – диптих невідомого автора XVII століття із зображеннями сина і невістка Богдана Хмельницького – Тимоша і Розанди. Походження картин Маркосян пояснив покупкою диптиха у приятеля за 250 грн. Друг нібито знайшов картини на горищі придбаного старого будинку.
Фото – Моя Олександрія
 

Мешканець Кіровоградщини, який повернув Львівському музею викрадені 50 років тому картини, не отримав ніякої компенсації
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований