29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому замість затриманих “Білих левів” на лаві підсудних опинилися інші люди – ЗМІ (ВІДЕО)

Несподіваний поворот отримала справа "Білих Левів" у Кропивницькому, які буцімто вимагали зі спійманих "на живця" педофілів гроші. Затриманих нібито на місці злочину людей уже відпустили, а на лаві підсудних опинилися інші, йдеться в сюжеті ТСН.
За версію слідства, спецпризначенці на гарячому затримали членів організації, які перетворили полювання на педофілів у спосіб заробляння грошей. Між тим, як стало відомо ТСН, затриманих на гарячому вже відпустили, а на лаві підсудних опинилися інші люди.
Ухвалення запобіжних заходів у Кропивницькому триває вже кілька днів. У прокуратурі твердять, що масштаби діяльності угрупування вражаючі, а причетних до злочинів дуже багато. Між тим, негласно правоохоронці зізнаються, що на лаві підсудних опинилися люди, котрих затримували вдома чи на роботі, а деякі просто приїхали до слідчих за телефонним дзвінком. Свою провину до здирництва і побиття людей вони заперечують. А тих, кого затримувала "Альфа", в більшості вже відпустили – залишилася тільки одна людина.
Прокоментувати таку інформацію у прокуратурі не можуть. 
"Це все є таємницею досудового розслідування. Слідчі мені не коментують ці всі питання, тому що докази, які здобувалися – вони здобувалися негласним слідчим шляхом", – пояснила речник прокуратури області Оксана Звенигородська. 

Колишні ж члени "Білих Левів" розповідають, що організація розділилася кілька років тому, і частина дійсно зайнялася здирництвом, а інші навпаки планували легалізуватися. Кого насправді затримали спецпризначенці, і чому інші люди опинилися на лаві підсудних – можливо, з'ясується лише під час судових слухань.
Як повідомлялося раніше, у Кропивницькому прокуратура спільно з СБУ затримали членів руху "Білий лев", звинувативши їх у побиттях і вимаганні грошей. Організація, що вже шість років відома в місті полюванням на педофілів, вперше потрапила в поле зору правоохоронців. Серед підозрюваних опинилися і двоє силовиків – працівники слідчого ізолятора. Прокуратура запропонувала неповнолітнім учасникам групи обрати домашній арешт, а дорослих тримати під вартою. Крім того, обвинувачення обіцяє довести, що борці з педофілами самі були не від того, аби мати стосунки з неповнолітніми. 
"Основні члени угруповування, керівники, перебували у співмешканських стосунках із дівчатами, яких вони використовували в якості наживки. І тут питання риторичне: хто педофіл?", – твердить керівник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Чеботарьов.
Усі матеріали про "Білих Левів" ви можете знайти за цим посиланням.
Відео – ТСН.
Фото – Гречка.
У Кропивницькому замість затриманих “Білих левів” на лаві підсудних опинилися інші люди – ЗМІ (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований