18 травня 2024, субота

У Світловодську пройшла акція протесту проти безладу в міській медицині

У Світловодську, що на Кіровоградщині, близько двох сотень містян, переважно молодь, влаштували акцію протесту проти халатності лікарів Світловодської Центральної районної лікарні.
Лікарів звинувачують в халатності та в неналежному виконанні своїх обов'язків і вимагають відставки головного лікаря ЦРЛ, колишнього мера Світловодська Юрія Котенка, поінформував кореспондент Златополя з місця події.
Останньою краплею, що змусила людей вийти на акцію протесту стала загибель 19-річного Любомира Оленковського. Хлопець, нагадаємо, отримав ножове поранення в ділянку серця вночі 15 квітня у Світловодську. Друзі загиблого стверджують, що привезли його до лікарні ще живим, але протягом близько 20-ти хвилин постраждалому лікарі не надали жодної допомоги. Лікарі ж стверджують, що хлопця доставили до них уже мертвим.
Близько 200 мітингувальників зібралися сьогодні о 12 годині біля Палацу культури імені В.Леніна та вирушили організованою погонею до міської ради, де з ними зустрілося керівництво міста. Серед вимог озвучених мітингувальниками – відставка головного лікаря Світловодської ЦРЛ Юрія Котенка та організація незалежної групи із представників громадськості та органів місцевої влади щодо розслідування усіх обставин інциденту. Міський голова Світловодська Валентин Козярчук повідомив, що учора ним було ініційовано створення робочої групи під керівництвом заступника міського голови з гуманітарних питань Ірини Щербиної щодо з'ясування обставин інциденту. До складу групи ввійшли депутати, представники громадськості, медики та друзі загиблого. Також міський голова повідомив, що відкрито кримінальне провадження і зазначив, що наразі головний лікар Світловодської ЦРЛ Юрій Котенко знаходиться на курсах підвищення кваліфікації, а обов'язки головного лікаря виконує його заступник Лідія Омельченко.
Окремо мер зазначив, що неодноразово відписував догани керівнику ЦРЛ, однак всі їх було скасовано через суд.
Крім того, під час зборів було вирішено на сесії міської ради Світловодська, що відбудеться у вівторок, 25 квітня, ініціювати відставку головного лікаря ЦРЛ. На сесію пообіцяли прийти і активісти, що збирали сьогоднішній мітинг. 
Після цього разом із міським головою мітингувальники вирушили до медичної установи, щоб поспілкуватися з в.о головного лікаря Світловодської ЦРЛ Лідією Омельченко, яка повідомила, що, згідно їхніх матеріалів, хлопця до них доставили вже мертвим. Це обурило друзів та товаришів загиблого, які стверджують, що протягом 20-ти хвилин він ще був живим, але допомоги від лікарів так і не отримав.
Група протестувальників, що зайшла до кабінету в.о головного лікаря закладу, запропонувала їй вийти до решти мітингувальників, щоб поспілкуватися, але жінка відмовилася. І лише на прохання міського голови Валентина Козярчука, який також був присутній у кабінеті, вона вийшла поговорити з людьми. Мітингувальники закидали керівництву Світловодської ЦРЛ хамське ставлення до пацієнтів, халатне виконання своїх професійних обов'язків, неналежне надання послуг та утримання в лікарні. 
У результаті зібрання було вирішено містянам відвідати сесію міської ради Світловодська, аби підтримати звільненя головного лікаря Світловодської ЦРЛ.
Детально про історію, фото, відео та коментарі учасників подій читайте на нашому сайті згодом.
У Світловодську пройшла акція протесту проти безладу в міській медицині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований