06 травня 2024, понеділок

Подяка за захист: демобілізованому бійцеві батальйону «Айдар» не видали зарплату

Один із легендарних бійців батальйону «Айдар», що після 11 місяців офіційної служби в зоні АТО нарешті демобілізувався, не може отримати від держави навіть обіцяної йому заробітної плати. Про це кореспондентові Златополя повідомив сам демобілізований боєць Богдан з позивним «Бєшений».
 
Богдан, як і багато айдарівців, потрапив на фронт добровольцем. У Києві довелося залишити будівельний бізнес і, найголовніше, – маленького сина. Згідно документів, на службі «Бєшений» перебував 11 місяців і 4 дні. За ці дні керівництво батальйону двічі представляло Богдана до ордену «За мужність»: вперше за утримання протягом 11 днів дороги на Луганський аеропорт, вдруге – за те що сам (!) ходив у табір ворога і вивозив звідти тіла загиблих товаришів. Орденів Богдан досі не отримав. Каже, їх отримували ті, що ближче до начальства. 
Зараз, після демобілізації, Богдану потрібно починати власну справу з нуля, адаптуватися до мирного життя. Держава, чомусь, відмовляє Богданові в цьому: бійцеві не виплатили ані зарплатні, ані жодних інших видів матеріальної допомоги.
– За весь час служби я отримував зарплату чотири рази. – говорить демобілізований боєць. – Якось, тоді і не до зарплати було… Хтось із наших отримував вчасно, хтось – взагалі нічого не отримував.. Це просто несправедливо.
В зоні АТО «Бєшений», згідно з довідкою, що є у розпорядженні редакції, перебував з 14 серпня минулого року. Також у розпорядження редакції Богдан передав витяг з наказу командира своєї військової частини у якому йдеться про зарахування його солдатом в/ч – польова пошта В2950 з 14 листопада 2014 року. У цьому ж документів, в пункті 4 сказано: помічнику командира військової частини з фінансово-економічної роботи – начальнику фінансово-економічної служби нарахувати солдату БХХХХХХ Б. всі види грошового забезпечення.
 
 
Більше того, у іншому документі, датованому 17 липня 2015 року, – витязі із наказу командира військової частини про демобілізацію бійця, – також чорним по білому написано: «виплатити надбавку за виконання особливо важливих завдань у розмірі 100% посадового окладу», «виплатити грошову допомогу на оздоровлення за 2015 рік у розмірі місячного грошового забезпечення», «гідний виплати грошової премії з 01 по 17 липня 2015 року включно в розмірі 125% від посадового окладу», «гідний виплати щомісячної додаткової грошової винагороди у розмірі 60% з 1 по 17 липня включно». «виплатити винагороду за участь в АТО з 1 по 17 липня 2015 року включно», «виплатити… 4% від грошового забезпечення за 11 повних прос лужених місяців за мобілізацією». Нічого з цього виконано не було.

Подяка за захист: демобілізованому бійцеві батальйону «Айдар» не видали зарплату
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований