25 квітня 2024, четвер

«Привіт» пільговикам від «Уряду камікадзе»

З 1 жовтня цього року вступила в дію постанова  Кабінету Міністрів України  від 06.08.2014 № 409, згідно з якою встановлено нормативи користування житлово-комунальними послугами, на оплату яких держава надає пільги та встановлює субсидії. Найбільш цікавим є те, що  для користування послугами з централізованого водовідведення встановлено норму – 4 куб. метри на одну особу на місяць. У місті Кіровограді, у разі відсутності квартирних приладів обліку холодної води встановлена загальна норма – 9,8 м3. Відповідно до роз’яснень Міністерства ЖКГ,  у разі встановлення органами місцевого самоврядування норм споживання води більшими за соціальні нормативи, для  нарахування плати за послуги з централізованого водопостачання  застосовується норма споживання води, затверджена органами місцевого самоврядування, а для  визначення розмірів соціальної допомоги (пільг і субсидій) – соціальні нормативи.

Тобто  пільговики, у яких не встановлені лічильники на холодну воду за 4,0 куб. метра отримуватимуть субсидію, а за 4,8 куб. метри води – платитимуть самі. Враховуючи тарифи, що діють пільговики будуть змушені платити додатково 57,50 грн, щомісяця.

 

Як варіант вирішення цієї проблеми я бачу встановлення  пільговикам лічильників за рахунок коштів міського бюджету. Відповідний запит внесу на наступну сесію, сподіваюсь, депутати мене підтримають. 

«Привіт» пільговикам від «Уряду камікадзе»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований