30 квітня 2024, вівторок

Сеанс антимагії для Аліни Шпак

В результатах опитування щодо перейменування Кіровограда є змова. Про це в інтервю 5 каналу” заявила перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

“І до речі, досить цікаво, про таку магічну цифру 35. Адже 35 тисяч голосів, начебто, віддали жителі Кіровограда за назву Єлисаветград, 35 тисяч голосів жителі Кіровограда віддали за “Опозиційний блок” (мається на увазі на місцевих виборах, – авт.) і 35 тисяч – це та кількість підписів, яку, начебто, зібрали представники того ж “Опозиційного блоку”, коли робили своє звернення до Адміністрації Президента щодо цього перейменування”, – сказала Аліна Шпак.

Ну а тепер по порядку. Згідно офіційного підрахунку голосів опитування з перейменування міста за Єлисаветград проголосували 35 153 кіровоградців. Тут заперечень немає. А от звідки у пані Шпак інформація про те, що партія “Опозиційний блок” набрала на місцевих виборах на Кіровоградщині 35 тисяч голосів виборців? І що це взагалі за цифра така? Це кількість голосів в Кіровоградську обласну раду, міську чи може районні ради? Чи це взагалі сума всіх виборців, які проголосували за “опоблок” по області? Тоді яке вона відношення має до опитування, яке проводилось тільки у Кіровограді?

Питань багато, але зауважимо, що тільки станом на 27 жовтня (а інтерв’ю транслювалося в ефірі 26-го жовтня) за попередніми підрахунками “Опозиційний блок” загалом до міської та обласної рад набирає 24 375 голосів виборців. То звідки ж взялася цифра у 35 тисяч?

Щодо третьої “магічної” цифри, то тут також до пані Аліни Шпак є зауваження. У “дивному” збігові (щоправда, з різницею у сотню) кількості зібраних підписів жителів міста за Єлисаветград Артемом Стрижаковим (який, до речі, згідно даних ЦВК не є членом “Опозиційного блоку”) та кількістю голосів в опитуванні, також, насправді, ніякої “магії” немає. Адже, як заявляють на сторінках “Фейсбуку” ідеологи найближчого конкурента Єлисаветграда – Інгульська, прихильники їх назви не брали участі в опитуванні. Тому й не дивно, що ті жителі міста, які активно підтримували збір підписів за Єлисаветград, прийшли підтримати свою назву і на опитуванні.

Виникає логічне питання: Аліна Шпак просто не знала цих фактів? Чи може свідомо ними маніпулювала? Якщо останнє, то на чию користь?

Сеанс антимагії для Аліни Шпак
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований