18 квітня 2024, четвер

Теплий ламповий Брєжнєв нашої молодості

Тут сьогодні до роковин смерті орденоносного пенсіонера модно згадувати особисті дитячі історії, пов’язані зі смертю Брєжнєва. Не відстаючи від тренду, редакція нашого затишного бложику також підключилася до цієї сумнівної акції, і хай рука не здригнеться!

Так от, це був один з… ну, не чорних, не буду згущувати меморіальні фарби, а сірих днів для мого батька. Він працював художником-оформлювачем, знаєте, усі ці вивіски на магазинах, паяні жестяні 3D літери, теплі і лампові. Заробляли дуже пристойно, до речі. Так от. На 1 травня і 7 листопада у них була запарка завжди – терміново усіх відправляли писати транспаранти і робити епічних масштабів інсталяції на базі вантажівок. Останню ніч перед святом вони не спали – у паніці дописували усі ці агітпричандали. 

Одним з привілеїв дітей художників і паяльщиків літер була можливість проїхатись у кабіні ГАЗона, декорованого портретами вождів і пікселізованими фото з передовиць газет (як вони це тоді робили – не уявляю). Рух колони починався якраз під нашими вікнами. І коли я гордо залізав у кабіну недоступного простим смертним комуномобіля, заздрисні пацики з нашого двору фігачили з рогаток і самострілів по святковим кулькам робочих колективів.

Одна радість, портрети вічного Брєжнєва з мохнобровами можна було використовувати неодноразово, не перемальовувати кожного свята, він сидів на посту довго, здавалося, його мумія буде правити ще не один десяток років. А тут таке западло приключилося.

Коли помер Брєжнєв, мама під тривожні звуки “Лебединого озера” спитала: “Що ж тепер буде?”, і батько приречено відповів: ” Шо, шо! Нову пику тепер малювати доведеться!”

Теплий ламповий Брєжнєв нашої молодості
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований