26 квітня 2024, п’ятниця

У питанні ремонтів багатоквартирних будинків необхідна співпраця міської влади і самих мешканців

Тільки тоді, на мою думку, проблему капітальних та поточних ремонтів можна буде реально вирішити.

Не секрет, що у Кіровограді уже більше половини житлового фонду у стані, який ще трохи і можна буде визнавати аварійним. І не те щоб міська влада чи мешканці не хотіли б привести його у належний стан. Як завжди –  не вистачає грошей.

З огляду на інвестиційну непривабливість багатоквартирних житлових будинків, недостатність фінансів у міському бюджеті, а також відсутність реального власника пропоную прийняти спеціальну Програму спів фінансування капітальних та поточних ремонтів у багатоквартирних будинках у м. Кіровограді на 2015-2016 роки за такою схемою фінансування: 70 відсотків – кошти із міського бюджету, а 30 відсотків – кошти мешканців. Залучення коштів мешканців багатоквартирних будинків, на моє переконання, не лише підвищить фінансові можливості для ремонту житла, а й стимулюватиме бережливе і відповідальне ставлення кіровоградців до спільного майна  та його збереження.

Обирати ж підрядну організацію, що має право відповідно до законодавства виконувати такі роботи, мають мешканці, а не головне управління житлово-комунального господарства міської ради.

На освоєння коштів пропоную виділяти не менше 25 відсотків від затверджених бюджетних призначень на ремонти житлового фонду.

 

Сподіваюсь, що Програма буде втілена в життя.

 

Перший крок уже зроблено – на сьогоднішній сесії міської ради мій запит щодо внесення на розгляд наступної сесії міськради Програми спів фінансування капітальних та поточних ремонтів у багатоквартирних будинках депутати підтримали більшістю голосів.

У питанні ремонтів багатоквартирних будинків необхідна співпраця міської влади і самих мешканців
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований