23 квітня 2024, вівторок

Як полегшити проїзд іноземного гостя в Україну за допомогою посвідки

З розвитком комунікації та Інтернет українські громадяни все частіше почали заводити собі знайомих з інших країн. Досить часто люди настільки зближуються завдяки віртуальному спілкуванню, що виникає закономірне бажання приїхати в гості до свого співрозмовника. У тих випадках, коли іноземець хоче приїхати в Україну, йому знадобиться отримати спеціальне свідоцтво, яке називається запрошенням для іноземного громадянина. Воно дає офіційний дозвіл будь-якого нерезиденту України перебувати в країні на законних підставах. З таким дозволом іноземець дуже просто отримує візу, просто вказавши мета візиту. Якщо ж він захоче залишитися надовго, то йому необхідно надати підстави і оформити посвідку на постійне проживання, Україна останнім часом все більше приваблює іноземців, які хочуть познайомитися з її культурою. 

Іноземцю потрібно мати з собою паспорт і візу для в’їзду в Україну. Віза і паспорт повинні відповідати всім міжнародним стандартам і угодами. Питанням про оформлення запрошення для іноземця займався Кабінет Міністрів, який і визначив порядок проходження цієї процедури. 

процес оформлення 

Щоб іноземцю можна було оформити візу на в’їзд в Україну, запрошуюча сторона повинна зайнятися питанням про отримання спеціального запрошення для іноземця в Україну, яке видається тільки органами або підрозділами міграційної служби. Людина з українським громадянством або іноземець, який перебуває на законних підставах в країні, повинен звернутися в такі органи за місцем свого проживання і виступити в якості сторони, яка буде запрошувати гостя з-за кордону. Це потрібно у всіх випадках, коли дане свідоцтво потрібно іноземному громадянину. Якщо в ролі сторони, що запрошує виступає українська компанія (юридична особа), то директор підприємства або його представник повинен звернутися в підрозділи служби зайнятості лише за місцем знаходження фірми. 

Пакет необхідної документації 

Для того щоб почати оформлення потрібного дозволу українська сторона повинна підготувати і надати ряд документів: 

заяву, яке заповнюється друкованими літерами, а краще на комп’ютері; 
копії документів, які підтверджують особистості обох сторін, перекладені на національну мову; 
в тих випадках, коли іноземець вже був в країні, то знадобитися копія раніше отриманої їм візи. 
Після надання всієї документації в службу міграції, її органами протягом двадцяти днів буде прийматися рішення, щодо того, чи варто задовольнити прохання про видачу запрошення. Якщо виникають незрозумілі моменти з цього питання, то завжди можна звернутися в спеціальні юридичні фірми, які зазвичай за невелику суму нададуть свої професійні послуги. 

Варто відзначити, що іноземець, який прибув на підставі запрошення, не зможе офіційно працювати, тому, якщо він планує вести професійну діяльність, то необхідно попередньо вивчити, як працевлаштувати іноземця в Україні.

Як полегшити проїзд іноземного гостя в Україну за допомогою посвідки
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований