25 квітня 2024, четвер

Як працює формула “Візьми і зроби” в Кіровограді

Вчора ініціативна група «Самопомочі» зробила свій початковий внесок у поступове перетворення Кіровограда в комфортне місто. Ми з колегами не чарівники і не романтики, а тому не будемо обіцяти швидко змінити його до невпізнаваності. Ми лише хочемо згуртувати вас навколо хорошої справи і продемонструвати власним прикладом, як діє на практиці формула руху вперед від «Самопомочі» – «Візьми і зроби», незалежно від кількості людей, які її застосовують на благо свого міста. Але чим більше таких буде серед кіровоградців, тим швидше ми разом досягнемо результату.

В суботу, як і обіцяли, ми організували суботник у парку імені Пушкіна, ще відомого як Козачий острів. Нечисельною групою з членів нашої ініціативної групи і небайдужих, які відгукнулися на нашу акцію, нам все ж вдалося багато зробити. А головне – зарядити своїм настроєм перехожих. Дехто з них теж брався за граблі і долучався до прибирання. Звісно, ще багато роботи залишилося. Тому плануємо продовжити прибирання наступної суботи. Тож якщо нам вдалося когось із вас надихнути на «активні вихідні», чекаємо вас на тому ж місці в той же час (о 10 годині) 28 березня. Цього разу обіцяємо доповнити програму вихідного дня в парку Пушкіна цікавою розважальною програмою. Тож можете приходити всією родиною, а також пропонувати, в яких ще мікрорайонах міста потрібно організувати спільно із жителями прибирання.

 

Нагадаємо, що ініціативна група «Самопоміч» започатковує в Кіровограді довгостроковий проект  «Комфортне місто», що передбачає низку спільних із кіровоградцями акцій з благоустрою та облаштування громадських місць, місць відпочинку та спортивно-ігрових зон.

 

Також у рамках проекту жителі обласного центру мають можливість долучитися до обговорення та створення плану оптимізації житлово-комунальної сфери й розвитку інфраструктури, поділитися своїм баченням, як зробити Кіровоград комфортнішим для його гостей і нас самих, а також запропонувати свої проекти. Згодом ми плануємо їх систематизувати та об’єднати в одну спільну програму розвитку міста.

 

Ті, хто цікавиться іншими ініціативами та започаткуваннями «Самопомочі» в Кіровограді, можуть знайомитися з ними на сторінці «Самопоміч Кіровоград» у Фейсбуці.

 

Так, з актуального на сьогодні: «Самопоміч» оголосила конкурс на кращу великодню композицію, основою якої має бути писанка. Конкурс триває з 13 березня по 9 квітня, переможці отримають призи 10 квітня о 12 годині за адресою: Кіровоград, вул. Тимірязєва, 42.

Крім того, за цією ж адресою ми відкрили «Юридичну клініку», в якій професійні юристи на волонтерських засадах надають безкоштовні юридичні консультації щодо земельного, житлового, сімейного, адміністративного, трудового та цивільного права,  а також допоможуть вам скласти заяву, скаргу, прохання чи пропозицію до органів влади.
Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 095 257 02 72; 067 754 68 12.

Як працює формула “Візьми і зроби” в Кіровограді
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований