14 травня 2024, вівторок

Пікет активістів змусив міліцію наводити порядок у Новомиргороді (Фото)

Учора, 22 жовтня, активісти профспілки «Трудова солідарність» разом з місцевими жителями пікетували районне управління міліції в Новомиргороді. Протестувальники вимагали від правоохоронців вжити заходів проти беззаконня в місті, повідомляє прес-служба «Трудової солідарності». Про Златополю повідомив інформаційний представник “Трудової солідарності” на Кіровоградщині. 
 
Роками багатотонні вантажівки цілодобово руйнують дороги і стратегічно важливий міст, який не спроектований на таке навантаження. «Міліція ніяк не реагує на таке беззаконня, а напередодні виборів — і поготів. На порушення виборчого законодавства правоохоронці теж заплющують очі: усе місто обклеєне незаконною агітацією», — скаржаться жителі Новомиргорода.
Керівництво міліції спочатку категорично відмовлялося спілкуватися з активістами. Порушуючи законодавство, до райвідділу не пустили навіть журналіста місцевої газети. Тоді профспілчани звернулися до прокурора району. Після його втручання начальник райвідділу міліції нарешті погодився на зустріч з новомиргородцями за присутності активістів профспілки і кореспондента газети «Новомиргородщина».
Результатом переговорів між громадою та міліцією стало встановлення посту ДАІ поблизу мосту. «Тепер переповнені вантажівки місцевого олігарха більше не нищитимуть інфраструктуру міста», — переконаний голова «Трудової солідарності» Віталій Махинько. Під час розмови керівник міліції також поскаржився на нестачу ресурсів для оперативного реагування і попросив активістів допомогти в боротьбі з незаконною агітацією. Він також пообіцяв дати відповідь на офіційне звернення членів профспілки щодо численних фактів порушення виборчого законодавства. «Активісти «Трудової солідарності» будуть спостерігати за роботою поста ДАІ біля мосту і надалі дбати про дотримання правопорядку в Новомиргороді», — сказав Віталій Махинько. 
Лідер «Трудової солідарності» також повідомив, що одразу після акції протесту члени профспілки піймали «на гарячому» молодиків (на знімку), які розклеювали агітаційні листівки в незаконному місці. Їх затримали й передали до рук правоохоронців. «За наказом свого роботодавця хлопці розклеювали листівки, де тільки можна дістати. Звісно, про незаконність такої діяльності агітаторів ніхто не попередив. Сподіваюся, що міліція розбереться із замовником, як того вимагає законодавство», — прокоментував ситуацію лідер «Трудової солідарності».
Пікет активістів змусив міліцію наводити порядок у Новомиргороді (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований