28 квітня 2024, неділя

Росія: Савченко залишилася за гратами

Сьогодні Московський міський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу народного депутата України Надії Савченко і залишив її за ґратами. Про це повідомляють  народні депутати  від партії “Батьківщина”, які були присутні на судовому засіданні в Москві, пише офіційний сайт партії.
 
“Це кричуще порушення прав людини: Надію Савченко залишили в СІЗО, – заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, заступник Голови партії “Батьківщина” Григорій Немиря. – Рішення приймалося не в суді, а в Кремлі”.
“Слідчі і прокурори виглядали жалюгідно, а Надія – дуже гідно. Україна пишається своїми героями”, – наголосив народний депутат Іван Крулько.
Делегація “Батьківщини” передала захисту офіційне підтвердження того, що Надія Савченко є народним депутатом України, та звернення Верховної Ради України до Державної думи Федеральних зборів РФ та Президента Росії щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко.
За вимогою захисту суд долучив ці документи до матеріалів справи. 
Також народні депутати “Батьківщини” повідомили, що вже починаючи з січня Надія Савченко стане членом постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.
“У випадку перебування Надії за ґратами створюється абсурдний прецедент, коли член ПАРЄ знаходиться за ґратами в Росії, яка входить до Ради Європи”, – підкреслив Григорій Немиря.
Крім того, представники партії закликали Надію припинити голодування, яке вона розпочала 15 грудня, вимагаючи надання медичної допомоги.
За ґратами українська льотчиця частково втратила слух через запалення вуха.
Нагадаємо, що в російському  полоні  Надія Савченко перебуває вже майже півроку. Їй закидають сфальшовану справу щодо причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.
На фото – перед початком судового засідання
 
Росія: Савченко залишилася за гратами
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований