13 травня 2024, понеділок

„Важковаговики” проти змін?

Ніхто з „важковаговиків”, які можуть взяти участь у виборах міського голови Кіровограда, не зможе провести по-справжньому радикальні зміни в міській владі – упевнений Рафаель Санасарян, кіровоградський підприємець, який може стати кандидатом у мери обласного центру від Радикальної партії.
 
На його думку, представники старих еліт пов'язані домовленостями, які неминуче будуть сковувати їхні рухи, не даючи змінювати систему кардинально, хоча така потреба назріла давно.
– Практично всі вони багато років або самі беруть участь у міській владі, або мають в ній своїх представників. За останні роки всім їм, особливо представникам великого місцевого бізнесу, неодноразово доводилося вирішувати масу земельних та інших питань через міську раду і виконком. Вони давно стали частиною цієї системи. Яка не хоче бачити „звичайних” людей з їхніми проблемами, яка не рада, коли вони до неї приходять за банальною довідкою або дозволом, і не прагне виконувати свої прямі обов'язки по відношенню до городян швидко, чесно і ефективно, – упевнений Санасарян.
Як підприємець, якому постійно доводиться стикатися з місцевим істеблішментом, він має всі підстави стверджувати, що крім „грузинського варіанту”, коли все старе викорчовується повністю, кардинально, нам навряд чи що допоможе.
– Потрібні нові люди, які не повинні стикатися з тими, хто вже працював у системі. Корупція глибоко в „підкірці” у переважної більшості наших чиновників, і будь-який досвід, який має той чи інший – це, найчастіше, негативний досвід. Тому набагато краще буде набрати молодих амбітних людей без цього досвіду, і працювати з ними. До того ж, кількість чиновників можна скоротити в рази, просто прибравши дублюючі функції, – вважає політик.
Він зазначає, що скорочення персоналу мерії дозволить вирішити ще одну важливу задачу – звільнити кошти, достатні, щоб запропонувати хороші зарплати молодим фахівцям, набраним на конкурсній основі, і «штучним» професіоналам, які нічим не заплямували себе, і зможуть залишитися на роботі.
– Ми проти того, щоб всіх судити „під одну гребінку”. Наприклад, нещодавно в нашій команді з'явилася нова людина – Наталія Бабенко, діючий начальник міського управління торгівлі, дуже цілеспрямована, позитивна людина і професіонал. У неї є величезне бажання все це змінити. Наші погляди, наші інтереси збігаються, і я радий, що такі люди сьогодні є поруч зі мною, – констатує Санасарян.
Втім, мотивуючи нових і старих співробітників мерії, на його думку, не можна забувати і про механізми відповідальності. У цьому питанні місцеві «радикали» покладаються на підтримку парламентської фракції партії, яка за ініціативою з місць внесе і пролобіює прийняття законопроектів про посилення відповідальності за хабарництво та інші корупційні діяння. Хоча сьогоднішні політичні реалії ставлять під загрозу реалізацію багатьох намічених починань, за словами Санасаряна, здаватися в кіровоградській РПЛ не збираються:
– Враховуючи те об'єднання ряду політичних сил, яке ми бачимо сьогодні, проти конкретно нашої партії і в цілому проукраїнських партій, нам будуть намагатися перешкодити, в тому числі, і змінити весь склад міськвиконкому. Але як би не склалися обставини, ми будемо продовжувати домагатися його чесної і справедливої роботи.
„Важковаговики” проти змін?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований