03 травня 2024, п’ятниця

Проблему соцвиплат переселенцям у Кіровограді може вирішити Київ

Починаючи з 13 січня 2016 року було внесено зміни до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб", котрим було вирішено, що довідка внутрішньо переміщених осіб є безстроковою, тому проставлення штампів територіальними органами Державної міграційної служби було визнано безпідставним. Ці зміни, однак, створили в країні правову колізію, адже органи соцзахисту діють згідно постанов Кабміну номер 505 і 509, котрими передбачено підтвердження місця проживання шляхом подачі відповідної довідки. Без неї соцпрацівники призначити грошові виплати не можуть.
Саме ця проблема стала топтемою круглого столу "Інтеграція внутрішньо переміщених осіб у кіровоградську громади: досвід, перспективи, ризики". Спікери зустрічі – радник голови ОДА Віта Атаманчук, секретар міськради Сергій Бойко, помічник міського голови Андрій Лейбенко, волонтер-переселенець Валентина Кулачко, юрист Олексій Фроленко та раднеик міністра Світлана Томашевська пояснюють – вирішення даного питання в законний спосіб можливе лише через прийняття певних рішень на вищому рівні у Києві. 
Як варіант переселенцям пропонують подавати позови і через суд дибиватись отримання соцдопомоги.
Самі ж переселенці обурюються – в інших областях та навіть районах Кіровоградщини чиновники пішли на порушення закону та проставляють штампи. І лише Кіровоград у цьому питанні продовжує дотримуватись законодавчих норм та очікує на позитивне вирішення питання столицею. 
Як повідомила Валентина Кулачко, найближче засідання уряду щодо даного питання відбудеться уже найближчої середи.
Проблему соцвиплат переселенцям у Кіровограді може вирішити Київ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований