05 травня 2024, неділя

Кіровоградська міськрада розглядає інвестиційних проектів на мільярд

Якісно підготовлені інвестиційні проекти – прямий шлях до ефективного залучення коштів з державного бюджету і міжнародних фондів в економіку та розвиток інфраструктури Кіровограда.
На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін під час робочої наради з керівниками виконавчих органів учора, 26 травня, передає офіційний сайт Кіровоградської міської ради.
Під час наради були проаналізовані інвестиційні пропозиції, підготвлені у Кіровоградській міській раді. Таких пропозицій надійшло вісім: “Ефективне освітлення міста” (орієнтовна вартість проекту 50 млн. грн), “Реконструкція Кіровоградської ТЕЦ з переходом на спалювання альтернативних видів палива – бурого вугілля, кам’яного вугілля, торфу, пілетів, відходів ТВО (1 070 млн. грн), “Будівництво сонячної електростанції” (297 тис.  грн), “Оновлення рухомого складу електротранспорту міста” (180 млн грн), “Створення коворкінг – центру для молоді У Кіровограді” (800 тис грн), “Створення амбулаторного відділення гемодіалізу” (7,5 млн грн), “Будівництво фізкультурно – оздоровчого комплексу відкритого типу у парку культури та відпочинку “Козачий острів” (300 тис грн) та “Будівництво 20-метрового стенду скелелазіння зі стандартною стіною і трасою “Рекорд” на базі КЗ ДЮСШ №2”.
– Особлива увага сьогодні має бути приділена проектам, направленим на реалізації теплозберігаючих, енергоефективних технологій, – наголосив Олександр Мосін. – Це дозволить нам суттєво зекономити видатки з міського бюджету. Активніше використовувати для цього вже існуючі механізми, такі, як укладання енергосервісних договорів. За такими договорами інвестор має можливість за власні кошти  впроваджувати енргозаощадні технології на будівлях комунальної власності, а прибуток потім отримувати від частини економії коштів на оплату енергоносіїв.
За результатами наради Олександр Мосін доручив управлінню економіки міської ради розробити паспорти майбутніх інвестиційних проектів  і скласти з них банк пропозицій, вибудуваний у порядку пріоритетності. До цієї роботи підуть залучені як керівники виконавчих органів міської ради, так і директори комунальних підприємств.
Кіровоградська міськрада розглядає інвестиційних проектів на мільярд
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований