21 травня 2024, вівторок

Представники уряду Гройсмана не надали суду документів на підтвердження обґрунтування підвищення ціни на газ

Окружний адміністративний суд  Києва розпочав попереднє засідання у справі за позовом лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко проти уряду Гройсмана щодо перевищенням ним повноважень та неправомірного встановлення "ринкової" ціни на газ.
У своєму позові до уряду, Юлія Тимошенко оскаржує постанову №315, ухвалену КМУ 27 квітня 2016 р. Відповідно до неї були скасовані так звані соціальні норми споживання газу за пільговими цінами і встановлено єдину ціну на газ для споживачів у розмірі 6879 грн. за тисячу кубометрів.
Представники уряду Гройсмана, як основного відповідача, а також "Нафтогазу", "Укргазвидобування" і НКРЕКП в якості співвідповідачів  не надали суду жодних документів на підтвердження обґрунтування рішення щодо підвищення ціни на газ.  Представник Кабміну передав до суду лише текст постанови і пояснювальної записки до неї.
Суд задовольнив клопотання представників Юлії Тимошенко про повторне витребування вичерпного переліку документів, якими користався уряд при ухваленні рішення про підвищення ціни на газ.
Суд надав уряду час до 25 серпня 2016 року для того, щоб передати ці документи для розгляду на судовому засіданні.
Нагадаємо, що паралельно Окружний адміністративний суд м. Києва розглядає інший «тарифний» позов Юлії Тимошенко – проти НКРЕКП у справі щодо підвищення тарифів на гарячу воду. Наступне засідання у цій справі  відбудеться 12 серпня 2016 року.
Представники уряду Гройсмана не надали суду документів на підтвердження обґрунтування підвищення ціни на газ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований