26 квітня 2024, п’ятниця

На що в Кропивницькому витратять зайві 160 мільйонів

Учора, 30 липня, четверта сесія міської ради на своєму четвертому засіданні змогла ухвалити важливі рішення внесення змін до міського бюджету та галузевих програм, передає прес-служба КМР.
Загалом, відзначила начальник фінансового управління Любов Бочкова, до міського бюджету додатково за результатами першого півріччя надійшло близько 160 мільйонів гривень.  
З метою належного забезпечення підготовки теплогенеруючого підприємства до роботи в умовах зими, забезпечення необхідних ремонтів на мережах теплопостачання, міська рада додатково виділила для КП “Теплоенергетик” сім мільйонів гривень. 
Результативним було і голосування за низку галузевих програм, до яких були внесені необхідні зміни, пов’язані із надходженням додаткового обсягу фінансування. Таким чином, новим змістом наповняться програма розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою міста, програма будівництва, реконструкції, ремонту доріг та експлуатації дорожньої системи, програма розвитку малого і середнього бізнесу, програма розвитку культури і туризму та програма розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку міста.
Відповідно до затвердженої Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку, основними пріоритетними напрямками на 2016 рік у сфері розвитку пасажирських перевезень стануть:
повернення на маршрути автобусів великої та середньої місткості;
обладнання пристроями GPS навігації та підключення всіх автобусів до єдиної диспетчерської служби для забезпечення жорсткого контролю за роботою громадського транспорту;
сприяння перевізникам та створення умов для оновлення міських автобусів, у тому числі їхньої заміни на автобуси більшої місткості;
активізація роботи з Управлінням патрульної поліції у м. Кіровограді щодо заборони стоянок на зупинках громадського транспорту та у місцях обмеженої пропускної спроможності центральних вулиць міста, зокрема вулиць Великої Перспективної, Преображенської, Шевченка, Шульгиних, Декабристів, В’ячеслава Чорновола;
придбання 2 одиниць електротранспорту для відновлення соціально – важливих тролейбусних маршрутів за рахунок коштів міського бюджету по програмі співфінансування Фондом регіонального розвитку та придбання 20 одиниць електротранспорту для комунального підприємства, з метою оновлення рухомого складу, наявності власного міського комунального транспорту та поліпшення обслуговування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.
За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, бюджет програми складаю 98, 6 мільйонів гривень, левова частка з яких – 80,8 мільйона гривень будуть використанні для придбання 22 тролейбусів.
Прийняття Програми дозволить в обласному центрі продовжити практику організації регулярних спеціальних перевезень до садово-городніх товариств пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством (347 тис. грн), забезпечити перевезення пільгових категорій громадян міським пасажирським електротранспортом (16, 2 млн. грн) та надати пільги на послуги зв’язку категоріям громадян, які мають на це право (1,29 млн. грн).
 
На що в Кропивницькому витратять зайві 160 мільйонів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований