21 травня 2024, вівторок

У Кропивницькому міськрада дала землю друзям батька колишнього заммера

Четверте засідання четвертої сесії Кіровоградської міської ради 7-го скликання видалось напрочуд активним в частині голосування за земельні питання. Серед іншого депутатами було розглянуто й проекти рішень №526 та №527, щодо передачі ТОВ «Інвестиційно-фінансова група «Центр» в оренду двох земельних ділянок – по вул. Віктора Чміленка, 24-є та 24-е. Мова йде про два чималих шматка землі розташованими в центрі міста з площею 0,3022 га та 0,1644 га відповідно. Обидві ділянки розташовані на території колишнього ремонтно-механічного заводу ім.. Таратути, тож окрім самої землі там міститься ще й комплекс нежитлових та складських приміщень. Про це пише Центр медіарозслідувань "Прозоро".
За обидва рішення депутати проголосували практично одностайно. За №526 та відповідно передачу в оренду на 5 років 0,3022 га землі проголосувало 28 з 30 зареєстрованих на сесії депутатів.
За проект рішення №527, котрий передбачав передачу в оренду 0,1644 га, свої голоси віддали також 28 з 30 депутатів.
Обидва рішення містять пункти щодо передачі в оренду ТОВ «Інвестиційно-фінансова група «Центр» земельних ділянок строком на 5 років та указання фірмі зареєструвати право оренди згідно чинного законодавства. Однак при цьому в обидвох рішеннях відсутні пункти про визначення плати за оренду даних території та можливих юридичних наслідків для фірми у разі незаключення договорів у визначений законодавством строк. Тим самим міська рада фактично віддала дану землю не зобов’язавши орендарів до сплати оренди та підписання відповідного договору.  
ТОВ «Інвестиційно-фінансова група «Центр», що прописане на вул. Волкова, б.11, корпус  1, належить Івановій Валентині Володимирівні.  За цією ж адресою розташоване ще одне підприємство Іванової – ТОВ «Єлисеївський» співвласниками котрого є Хвостов Олександр Володимирович та Дрига Віктора Павлович. Останній окрім того, що свого часу очолював Кіровоградське міське управління освіти Ленінського району так ще й є батьком екс-регіонала та  екс-заступника міського голови, а нині депутата від партії «Наш край» Вадима Вікторовича Дриги.  Саме ТОВ «Єлисеївський» у 2014 році наддешево купило у міста ділянку площею  154 м2 за адресою вул. Велика Перспективна, 17-а. Ця ж трійця є співвласниками ще однієї фірми – ТОВ «Алекс-2000»
Сама Валентина Іванова є співвласницею ще цілого ряду фірм серед котрих ТОВ «БК Мастер», ТОВ «Галеонстрой», ТОВ «Комуненергобуд», Гаражний кооператив «Інгул» та … ТОВ «Кіровоградський ремонтно-механічний завод ім. В.К. Таратути». Ще однією співвласницею даного ТОВ є Алла Пузакова – дружина колишнього міського голови Володимира Пузакова. 
У Кропивницькому міськрада дала землю друзям батька колишнього заммера
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований