28 квітня 2024, неділя

Кіровоградське Держземагенство продаватиме землю прозоро і на торгах

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман 8 жовтня 2014 року доручив Держземагентству України забезпечити проведення заходів щодо негайного подолання корупційних схем набуття прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності та запровадження надання земельних ділянок на прозорих конкурентних засадах. Про це пише сайт Кіровоградської ОДА.
На Кіровоградщині без залучення державних коштів 14 жовтня проведено перші земельні торги у формі аукціону, на яких реалізовано права оренди 5 земельних ділянок загальною площею 155,7 га державної власності сільськогосподарського призначення.
При стартовій ціні продажу річної орендної плати на рівні 115,7 тис.грн (5 відсотків від нормативної грошової оцінки) вона зросла майже у 2,5 рази до 281,3 тис.грн (12 відсотків). Завдяки проведеному аукціону до бюджетів місцевих рад за 7 років (умови аукціону) від оренди цих земель надійде близько 2 млн.гривень.
Крім того, 7 листопада 2014 року на території Кіровоградській області заплановано провести аукціон продажу прав оренди ще 5 земельних ділянок загальною площею 311,2 га.
З метою врегулювання деяких неоднозначностей у законодавстві щодо процедури проведення аукціонів, до моменту внесення відповідних змін до законодавства України, землевпорядною службою країни підготовлені Методичні рекомендації щодо підготовки територіальними органами Держземагентства України до продажу на земельних торгах прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності за рахунок коштів виконавців земельних торгів, які схвалені 21 жовтня 2014 року на засіданні Науково-експертної Ради Держземагентства.
Довідково: Станом на 21 жовтня територіальними органами Держземагентства визначено 1093 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею майже 29 тисяч гектарів, права на які можуть бути продані на конкурентних засадах
Кіровоградське Держземагенство продаватиме землю прозоро і на торгах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований