17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині шукають проекти, які можна профінансувати в наступному році

Кабінетом Міністрів завершено обговорення державного бюджету на наступний рік, який за своїми показниками буде майже на 10% більшим, ніж бюджет поточного року. Про це повідомив на апаратній нараді голова обласної державної адміністрації, зазначивши, що, за прогнозами урядовців, видаткова частина держбюджету складатиме 876 мільярдів гривень. Це більше, ніж у 2016 році, передає офіційний портал Кіровоградської ОДА.
Документом передбачено зростання приблизно на 10% мінімальної заробітної плати та більш суттєве зростання заробітних плат вчителів і лікарів. Планується також зростання видатків на оборонний комплекс.
Більший обсяг коштів матимуть і Державний фонд регіонального розвитку та фонд соціально-економічного розвитку територій.
– Аби Кіровоградщина отримала від цього зиск, – зазначив Сергій Кузьменко, – необхідно вже сьогодні працювати над проектами, які потрібні нашим громадам, оформляти їх у вигляді проектно-кошторисної документації для того, щоб ми мали можливість пропонувати їх Уряду.
Окрім зростання соціальних видатків, в бюджеті 2017 року заплановано більше фінансування на будівництво та ремонт доріг (йдеться про 14 мільярдів гривень з державної скарбниці та майже мільярд доларів кредитних коштів).
У зв’язку з цим, голова облдержадміністрації доручив своєму заступнику Андрію Коломійцеву разом із Службою автомобільних доріг в області та "Укравтодором" відпрацювати питання і мати готові проекти для того, щоб запропонувати на наступний рік ремонт, у першу чергу, доріг державного значення на території області. Незважаючи на роботи, що проводяться нинішнього року, на автошляхах є чимало ділянок, які потребують ремонтів. А через Кіровоградщину, як відомо, проходять державні, стратегічні дороги, що з’єднують схід і захід, північ і південь України.
– Тому маємо подбати, наголосив Сергій Кузьменко, щоб у нас були чіткі пропозиції до "Укравтодору", були готові проекти, і ми могли у 2017 році вже з весни включитися в роботу, а не чекати традиційно впродовж літа, допоки триватимуть тендерні процедури, а потім перейматися з приводу того, що нам не вистачає комфортних умов для виконання робіт.
На Кіровоградщині шукають проекти, які можна профінансувати в наступному році
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований