19 травня 2024, неділя

Лікарню швидкої допомоги буде ремонтувати фірма з найдорожчою пропозицією на тендері

За результатами проведеного на початку місяця аукціону, комунальний заклад «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги» 25-го жовтня підписав з ПП «Енерго» договір підряду на капітальний ремонт двоповерхової будівлі медзакладу, під розміщення відділення гострої судинної патології по вул. Короленка, 56. 
Інформація щодо даного аукціону розміщена на порталі публічних закупівель «ProZorro», пише Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
В період подання тендерних пропозицій комітетом з конкурсних торгів двічі вносились корективи до тендерної документації, у підсумку замінивши очікувану вартість закупівлі з 4,314 млн. грн. на 4,262 млн. грн., а суму банківської гарантії з 21,572 тис. грн. на 21,309 тис. грн., та внісши ще ряд правок. Остаточний варіант документації було оприлюднено 13-го вересня.
У тендері, котрий відбувся 6-го жовтня взали участь три підприємства, котрі, у підсумку, запропонували наступні ціни за виконання підряду:
ПП «Власні вікна» – 2 млн. 997 тис. 900 грн.;
ТОВ «Кіровограджилстрой» – 2 млн. 998 тис. грн.;
ПП «Енерго» – 2 млн. 999 тис. грн.
Найдешевшу пропозицію, як і наступну за нею, було відхилено рішеннями тендерного комітету від 10-го жовтня. 
Пропозицію ТОВ «Кіровограджилстрой забракували через те, що «учасник не надав у складі пропозицій обгрунтоване пояснення щодо кожної зміни матеріальних ресурсів або будівельних машин чи механізмів, передбачених розрахунком вартості матеріальних ресурсів».
До аргументації ж щодо відмови ПП «Власні вікна» тендерний комітет медзакладу додав ще декілька пунктів.

Не погоджуючись з аргументами комітету підприємство одразу направило скаргу як до самого органу, що приймав дане рішення, так і до антимонопольного комітету, однак позитивної відповіді так і не отримало. Однак якщо міська лікарня шкидкої допомоги хоча б розглянула скаргу ПП «Валсні вікна», то розгляд Антимонопольним комітетом так і не відбувся з причини відсутності оплати за подання скарги, котра складає 15 тис. грн..
Відхиливши дешевші пропозиції КЗ «Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги»  25 жовтня підписала з ПП «Енерго» договір генпідряду на загальну суму 4,26 млн. грн. При цьому платіжні зобов‘язання Замовника-медзакладу по даному договору виникали в межах відповідного бюджетного призначення на цей рік і складали 2,86 млн. грн..
Аби розібратись у ситуації представники Центру медіарозслудівань "Прозоро" перетелефонували за номером, вказаним як «контактний» та натрапили на секретаря даного комітету Вікторію Васильєву. Остання пояснила – цьогоріч на дане будівництво перебачено лише 2,86 млн. грн., залишок по договору планують винайти в кошторисному призначенні на 2017 рік. Дана сума буде вписана додатковою угодою про що йдеться у п.5.7 даного договору.
Звідкіля у підписаному та опублікованому договорі взялась сума 4,26 млн. грн. Вікторія Васильєва так і не пояснила. Однак, вже через дві години після даної розмови, на «ProZorro» було розміщено наступну інформацію – «У зв'язку технічною помилкою в сумі договору внесли зміни в Розділ 3 п. 3.1. суму 4261816,00 та виклали в новій редакції 2999000,00». Окрім того? з’явився на сайті й додаткова угода, котрою вище вказані зміни до договору було офіційно зафіксовано.
За інформацією ЦМР "Прозоро", власниками фірм – учасників тендеру є:
ПП «Власні вікна», зі статутним фондом у 100 грн., належить кропивничанці Ірині Васильєвій.
ТОВ «Кіровограджилстрой» наразі належить Лююмилі Бичехвіст, однак ще наприкінці минулого року серед власників даного підприємства числились Олексій Бондаренко та відомий у місті підприємець Петро Ларжевський, екс-кандидат на крісло депутата облради від БПП «Солідарність». Як ми вже писали у своїх попередніх публікаціях, Ларжевського та Бичехвіст, окрім цієї фірми, пов’язує інший спільний бізнес – ТОВ «Данкор» та безліч інших фірм, що мають одну і ту саму юридичну адресу – «Кіровоград, вулиця Гоголя, будинок 44». Крім того у 2010-му Ларжевський, як і Бичехвіст, був кандидатом від «Єдиного центру», балотуючись до міської ради тоді ще Кіровограда.
Засновником та власником переможця тендеру, ПП «Енерго», за даними держреєстру, є Побережець Алла Анатоліївна, котрій, окрім того, належить ТОВ фірма «Ексімсервіс» та філія «Центр» ПП «Енерго». Саме ПП «Енерго» цьогоріч ремонтувало сесійний зал міської ради Кропивницького. Сама ж Алла Побережець на початку 2015 року зареєструвала право власності на дві земельні ділянки загальною площею 0,22 га, що розташовані біля озера Котяче око, що на Новомиколаївці. Ділянки наразі вже забудовуються незважаючи на те, що вони, як стверджують місцеві активісти, разом з іншими розташованими на території Лісопаркової зони, свого часу були незаконно передані у приватні руки.
Фото – з порталу novisa.org.ua та Центру медіарозслідувань "Прозоро"
Лікарню швидкої допомоги буде ремонтувати фірма з найдорожчою пропозицією на тендері
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований