16 квітня 2024, вівторок

Відхиливши дешевшу пропозицію, тендер на ремонт доріг віддали фірмі бізнес-партнера сільради з Кіровоградщини

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області 27-го жовтня підписала з Приватним підприємством «Ефект» договір підряду на «поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування /Н-08/-Недогарки-Світловодськ на ділянці км 2+930–км 8+230». Про це йдеться на сторінці проведених торгів розміщеному на порталі публічних закупівель «ProZorro», інформує Златопіль з посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Згідно підписаного договору, до кінця 2016 року фірма зобов’язана провести поточний ремонт 5,3 км автотраси, отримавши за це оплату в розмірі 27,39 млн. грн.. Крім власне ремонту дороги, тендерною документацією передбачається виконання підрядником робіт з укріплення узбічь, влаштування заїзних «кишень», нанесення дорожньої розмітки та встановлення знаків.
Гарантія строк на результати робіт, котрі доведеться виконувати не в найкращих для цього погодних умовах, складатиме 3 роки для асфальтобетонного покриття та пів року для дорожньої розмітки.
Згідно викладеної на «ProZorro» інформації, на аукціон, котрий відбувся 6-го жовтня, свої заявки подали три підприємства: ПП «Дорстрой», ПП «Ефект» та ТОВ НВК «Будінвестпроект».
Найбільш вигідною пропозицією під час проведення аукціону виявилась ціна запропонована ТОВ НВК «Будінвестпроект», однак, через невідповідність одному з кваліфікаційних критеріїв, рішенням тендерного комітету її було відхилено.
У підсумку договір було підписано з підприємством котре запропонувало наступну за ціною пропозицію – ПП «Ефект».
НВК «Будінвестпроект» належить дніпровському підприємцю Андрію Швачко, котрий окрім даної фірми має ще декілька підприємств в сфері будівництва, торгівлі та видавничої справи. Свого часу Андрій Швачко був помічником нардепа-комуніста Сергія Храпова, а у 2014 році балотувався до Верховної ради від тієї ж Комуністичної партії. Вже через рік перефарбувався, однак далеко не «пішов» вступивши до лав «Опозиційного блоку». Як кандидат від даної політсили на останніх місцевих виборах у 2015 році був обраний депутатом Ленінської районної у місті Дніпро ради.
Власником ПП «Дорстрой», котре має прописку на Черкащині, є Роберт Григорян. Дана фірма наразі вже проводить поточний ремонт ділянки автомобільної дороги Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. Крім того її посадові особи підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення – «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем» під час проведення капітального та поточного ремонтів дорожнього покриття на території міста Гайсина, Ладижина та Хмільника Вінницької області. Дана справа наразі розглядається у Вінницькому міському суді. Сам Роберт Григорян є екс-депутатом Христинівської райради (Черкаська область) від Партії регіонів. На останніх місцевих виборах Григорян балотувався до цієї ж Христинівської райради та до Христинівської міської ради, однак вже від партії БПП «Солідарність». Як  повідомляють “Наші гроші“,  у 2013 році ПП «Дорстрой» за 1,5 мільйони гривень, ремонтувало дорогу в Умані, яку того ж року вже лагодили за майже втричі дешевшу ціну.
Фірма переможець тендеру – ПП «Ефект» належить відомому у Світловодську підприємцю Айкараму Тартикяну, котрий також є співвласником ще чотирьох підприємств в сфері будівництва та сільського господарства. Серед зпівзасновників однієї з його фірм – ТОВ фірма «Якір», значиться серед інших і Григорівська сільська рада, з подання котрої Тартикяна було занесено до Книги пошани Світловодського району. За даними сайту z.texty.org.ua з 2009 року ПП «Ефект» виграло 26 аукціонів на та підписало підрядів на суму 57,53 млн. грн..
Ілюстрація – zakupivli.kiev.ua
 

Відхиливши дешевшу пропозицію, тендер на ремонт доріг віддали фірмі бізнес-партнера сільради з Кіровоградщини
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований