30 вересня 2024, понеділок

Райрада на Кіровоградщині вимагає мораторію на підняття тарифів

Відбулася сесія Добровеличківської районної ради, у якій взяв участь голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
Депутатами районної ради розглянуто низку актуальних питань. Зокрема, направлено звернення до Голови Верховної Ради України про накладення мораторію на підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги.
Обговорено питання збільшення рівня безробітності в районі. Фахівці повідомили, що у зв'язку з тим, що одне з підприємств району не розпочало свою роботу, а одне працює не на повну потужність – кількість безробітних значно збільшилась. Проблемою також є те, що безробітні, перебуваючи на обліку, отримують більші виплати аніж заробітна плата, що можуть запропонувати роботодавці.
Депутати прийняли рішення про організацію перевезень у районі та розглянули проблему нелегальних перевезень.
Олександр Чорноіваненко, виступаючи перед депутатами, зазначив, що обласна рада буде допомагати з ремонтом доріг і спільними зусиллями із районною радою та дорожнім фондом, який буде створено, дорогу до районного центру буде відремонтовано.
На сесії обговорили питання об'єднання громади міста Помічна. Центральна виборча комісія відмовляє в об'єднанні у зв'язку з відсутністю розмежування району. Голова обласної ради підкреслив:
– Ми всі розуміємо, що потрібно об'єднуватись. Кожен район має право як об'єднуватись, так і не об'єднуватись. Децентралізація має супроводжуватись відповідним фінансуванням. А наразі ми з місць віддаємо 65% своїх надходжень, а 35% – залишається у нас. Проте, має бути навпаки. У створеної громади мають бути кошти, щоб утримувати ті ж заклади освіти, охорони здоров'я. Для початку потрібно вирішити фінансові питання, та налагодити співпрацю райдержадміністрацій з райрадами, селищними і сільськими радами.
Фото – офіційний портал Кіровоградської обласної ради
Райрада на Кіровоградщині вимагає мораторію на підняття тарифів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований