28 червня 2024, п’ятниця

Що несе Кропивницькому проект держбюджету-2017

Депутат Кропивницької міської ради від фракції «Батьківщина» Роман Колісніченко, разом із головою фракції Олександром Цертієм, розповіли про усі підводні камені головного кошторису країни на 2017 рік та як вони торкнуться Кіровоградщини, сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Златополя
«У проекті бюджету на 2017 рік чітко зазначено, що фінансування оплати комунальних послуг як навчальних закладів так і закладів охорони здоров’я передбачається за рахунок коштів місцевих бюджетів. Тобто, держава дає 0 гривень 0 копійок на оплату комунальних послуг у цих галузях. У цифрах це означатиме, що завдяки збільшенню навантаження на місцеві бюджети, видаткова частина міського бюджету, якщо брати галузі освіти та охорони здоров’я, збільшиться на 150 млн гривень і це без урахування того, що планується підвищення мінімальної заробітньої плати», – зазначив Роман Колісніченко. 
За словами депутата, у держбюджет-2017 видатки закладені виключно на оплату праці педпрацівників. Заробіток 25 відсотків працівників закладів освіти, які не є педпрацівниками, мають оплачувати з міського бюджету. 
«Фактично це виглядяє так, що однією рукою уряд піднімає мінімальну заробітню плату а іншою перекладає цю проблему на місцеві бюджети», – каже Колісніченко. 
Крім цього, говорить депутат, варто враховувати, що фінансування ПТУ теж залишається на фінансуванні міського бюджету. Враховуючи усі ці пункти, видаткова частина на гуманітарну сферу зросте на 222 млн грн. 
«Депутати фракції «Батьківщина» категорично не погоджуємося з таким підходом, адже він є не справедливим. Гроші на підвищення зарплати депутатам і суддям уряд знайшов а проблеми простих людей відкидає на місцеві органи влади», – підсумував Роман Колісніченко.
Фото – Златопіль
 

Що несе Кропивницькому проект держбюджету-2017
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований