07 травня 2024, вівторок

Депутат Кіровоградської міськради хоче, щоб пільговикам встановили лічильники за кошти бюджету

Депутат Кіровоградської міської ради Павло Топчій на наступній сесії міськради ініціюватиме встановлення пільговикам лічильників води за кошти міського бюджету. Про це він написав у своєму блозі на “Златополі”.
 
Поштовхом до цього депутат назвав постанову Кабінету Міністрів України, згідно з якою встановлено нормативи користування житлово-комунальними послугами, на оплату яких держава надає пільги та встановлює субсидії. Як пише Павло Топчій, найбільш цікавим є те, що  для користування послугами з централізованого водовідведення встановлено норму – 4 куб. метри на одну особу на місяць. У місті Кіровограді, у разі відсутності квартирних приладів обліку холодної води встановлена загальна норма – 9,8 м3. Відповідно до роз’яснень Міністерства ЖКГ,  у разі встановлення органами місцевого самоврядування норм споживання води більшими за соціальні нормативи, для  нарахування плати за послуги з централізованого водопостачання  застосовується норма споживання води, затверджена органами місцевого самоврядування, а для  визначення розмірів соціальної допомоги (пільг і субсидій) – соціальні нормативи. Тобто  пільговики, у яких не встановлені лічильники на холодну воду за 4,0 куб. метра отримуватимуть субсидію, а за 4,8 куб. метри води – платитимуть самі. Враховуючи тарифи, що діють пільговики будуть змушені платити додатково 57,50 грн, щомісяця.
Саме тому Павло Топчій на наступній сесії міської ради виступить з ініціативою встановлення лічильників пільговикам за кошти місцевого бюджету, що дозволить зменшити тарифне навантаження на пільговиків. 
Депутат Кіровоградської міськради хоче, щоб пільговикам встановили лічильники за кошти бюджету
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований