07 травня 2024, вівторок

Бізнесу Кіровоградщини понад один мільярд гривень ПДВ повернуто „автоматом”

Протягом десяти місяців 2014 року бізнес-спільноті області повернуто 1,1 млрд. грн. бюджетної компенсації з податку на додану вартість. Із цієї суми в автоматичному режимі на рахунки підприємств надійшло 1 мільярд 78 мільйонів гривень або 93,6 відсотків від загально відшкодованих коштів. 
Переорієнтація бізнесу на автоматичне відшкодування є показовою тенденцією. Прагнення реального сектору економіки працювати з дотриманням визначених законом норм та використанням сучасних технологій,  цілком зрозуміле. Бізнес зацікавлений у тому, щоб отримувати  відшкодування з держбюджету якнайшвидше. Отож, в питанні вдосконалення процедури відшкодування ПДВ інтереси держави і сумлінних платників податків співпадають.
Правом на автоматичне бюджетне відшкодування у 2014 році можуть скористатися підприємства, які мають позитивну податкову історію і відповідають усім критеріям, визначеним п. 200.19 ст. 200 Податкового кодексу України. 
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року почне діяти нова система електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз. Такі новації передбачені законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України.
Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

 

Бізнесу Кіровоградщини понад один мільярд гривень ПДВ повернуто „автоматом”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований