16 травня 2024, четвер

З лютого в Кропивницькому стартує програма “Громадський бюджет – 2017”

Вчора, 13 грудня, відбулось друге засідання робочої групи з питань підготовки проекту Положення про громадський бюджет, повідомляє Златопіль з посиланням на сайт КМР.
Першим обговорювалося питання щодо способу подачі громадських проектів на конкурс –  члени групи затвердили два варіанти. Необхідно буде або зареєструватись в електронній системі "Громадський бюджет" за допомогою системи id банку чи цифрового підпису, або особисто принести проект до Центру з надання адміністративних послуг.
Робоча група також вирішила зменшити вік особи, яка може запропонувати власний проект. Оскільки молодь зараз надзвичайно  активна та креативна, то розроблювати проекти можна буде від 16 років.
Зміни торкнулись і самого бюджету фінасування проектів, для їх реалізації пропонується дозволити використовувати не тільки  кошти міського бюджету, а й за участі інших джерел. Передбачається, що на громадський бюджет буде спрямовано до 1 % дохідної частини міського  бюджету. Жваву дискусію викликало питання збільшення розміру  фінансування великих проектів до 1,5 млн.грн., але робоча група зупинилась на сумі 800 тис.грн., яка була запропонована раніше.
Проекти прийматимуться протягом 30 календарних днів, починаючи з 15 серпня. Виняток становить "Громадський бюджет" на 2017 рік, – подання проектів на наступний рік розпочнеться вже з 1 лютого.
З лютого в Кропивницькому стартує програма “Громадський бюджет – 2017”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований