07 травня 2024, вівторок

Кіровоградщина: унікальний комбінат відсвяткував 80-річчя (Фото)

У вівторок, 11 листопада, восьмидесяту річницю від початку роботи відсвяткував «Заваллівський графітний комбінат» – підприємство, яке займається добуванням графіту на одному із найбільших у світі його родовищ, у Гайворонському районі Кіровоградської області. Про це пише «Златопіль».
ПАТ «Заваллівський графітний комбінат» – монополіст з виробництва природнього графіту та випуску графітової продукції на території України та європейської частини СНД, що пройшов славну історію: від невеликої збагачувальної фабрики до потужного сучасного підприємства, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави.
Привітати гірників зі святом завітав голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, радник голови ОДА Микола Сухомлин, голова Гайворонської районної ради Олександр Мовчан, голова Гайворонської РДА Владислав Медвідь , селищний голова Завалля Валерій Дубінський, жителі селища. 
Під час урочистостей голова обласної ради Олександр Чорноіваненко зачитав вітальне слово від голови Верховної Ради України Олександра Турчинова та у своїй промові зазначив, що в цей непростий час заваллівський комбінат є гордістю Кіровоградщини: у нього славне минуле і великі перспективи розвитку.  
Найкращі працівники підприємства отримали грамоти від обласного та районного керівництва, цінні подарунки та премії від керівництва комбінату. 
[widgetkit id=204]
Як розповів нашому кореспондентові голова наглядової ради ПАТ «Заваллівський графітний комбінат» Олег Хейсон, підприємство в даний момент активно нарощує потужності виробництва – у планах відкриття додаткових цехів, що дозволить отримати ще більш як 70 нових робочих місць. Попри те, що українці борються на ринку з графітною продукцією таких гігантів як Китай та Норвегія, підприємство з Кіровоградщини позитивно зарекомендувало себе в країнах Європи – саме туди експортується більшість продукції. 
Підтримує ПАТ «ЗГК» і наших військових в зоні АТО, допомагає госпіталям, ФАПам. Завалля, для якого комбінат є центральним підприємством, потихеньку відроджується, виходить з депресивного стану, адже там, де є робота, є життя. 
 
Кіровоградщина: унікальний комбінат відсвяткував 80-річчя (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований