30 вересня 2024, понеділок

Міськрада Кропивницького підвищила зарплату педагогам

Учора, 17 січня, у Кропивницькому відбулося четверте засідання сьомої сесії міської ради. Кропивницький став першим містом в Україні, де передбачене підвищення на два тарифних розряди посадових окладів та ставох заробітної плати всім педагогічним працівникам навчальних закладаів та установ освіти.
Відповідне рішення прийняла міська рада учора, 17 січня, передбачивши у міському бюджеті для здійснення таких виплат додаткові 20 мільйонів гривень, інформує прес-служба міськради Кропивницького.
Як пояснила начальник управління освіти Лариса Костенко, збільшення заробітної плати педагогічним працівникам було передбачене спеціальною постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року №96. Але цією Постановою терміни підвищення тарифних розрядів встановлювалися різні в залежності від типів навчальних закладів та джерел їхнього фінансування.
– Так із 01 січня 2017 року, відповідно до прийнятої Постанови, зростуть посадові оклади і ставки зарплат усіх педпрацівників, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції, а це – загальноосвітні школи, – пояснила Лариса Костенко. – Працівникам же позашкільних, дошкільних навчальних закладів, профтехосвіти таке підвищення мало б відбутися лише із 01 вересня 2017 року. Ми ж вирішили, що справедливим буде усіх педагогів поставити в рівні умови і дофінансувати галузь із міського бюджету.
Тож прийняті зміни до міського бюджету на 2017 рік дозволять усім педагогам Кропивницького отримати збільшену в середньому на 500 гривень заробітну плату.
Фото – прес-служба КМР
 

Міськрада Кропивницького підвищила зарплату педагогам
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований