30 вересня 2024, понеділок

У Долинській відремонтували терапевтичне відділення ЦРЛ за 300 тисяч

На ремонт терапевтичного відділення Долинської центральної районної лікарні витратили 326 тисяч гривень. Зокрема, із районного бюджету профінансовано 100 тис. грн., субвенції сільських рад району – 176 тис. грн., 50 тис. грн. – благодійна допомога ДП «Сантрейд», повідомляють на сайті Кіровоградської ОДА, інформує Гречка.
Крім того, за словами голови Долинської РДА Сергія Омельченка, у 2016 році за рахунок коштів районного бюджету проведено енергоаудит приміщення, у якому функціонує пологове, дитяче та гінекологічне відділення.
В ході робочого візиту до Долинської, заступник голови ОДА Сергій Коваленко зазначив, що реалізація заходів із енергозбереження забезпечить у майбутньому суттєве зменшення енергоспоживання завдяки зниженню тепловтрат приміщення через стінові конструкції, покрівлю, вікна та підвальні приміщення, що забезпечить економію коштів на теплопостачання соціальних об’єктів бюджетної сфери і в цілому забезпечить більш комфортніше перебування пацієнтів при лікуванні.
Також посадовець розповів про перспективи реформування медичних закладів вторинної ланки. За його словами, основне завдання медичної сфери – це підготовка вторинної ланки до впровадження системи страхової медицини у 2018 році. Нова система передбачатиме, що медичні заклади працюватимуть за схемою «кошти ходять за пацієнтом» і відтоді, саме пацієнти визначатимуть, де будуть здійснювати лікування. Остаточні межі госпітальних округів і лікувальні заклади вторинної ланки, що надалі обслуговуватимуть пацієнтів, буде визначено після завершення процесу формування об'єднаних територіальних громад. Але, право обирати лікувальний заклад, в залежності від якості медичних послуг, буде за пацієнтами.
Ілюстрація – profspilka.kiev.ua
 

У Долинській відремонтували терапевтичне відділення ЦРЛ за 300 тисяч
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований