09 травня 2024, четвер

Вартість оренди земельних ділянок під час відкритого аукціону на Кіровоградщині зросла майже у 5 разів

У ході другого відкритого земельного аукціону в Кіровоградській області стартова ціна продажу річної орендної плати за земельні ділянки зросла майже у 5 разів. Про це повідомляє Головне управління Держземагентства у Кіровоградській області за підсумками аукціону, який відбувся 7 листопада.
Зокрема, стартова ціна оренди 156,8 тис. грн (5 відсотків від нормативної грошової оцінки землі) збільшилася до 759,2 тис. грн (24,2 відсотка від нормативної грошової оцінки землі).
Як наголошують в Головному управлінні Держземагентства, другі торги підтвердили ефективність запровадженого механізму надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності винятково на конкурсній основі та намітили позитивну тенденцію щодо порядкування державними земельними ресурсами.
Зокрема, за результатами земельного аукціону 7 листопада, на якому було реалізовано право оренди чотирьох земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 212,42 га, на рахунки двох сільських рад Кіровоградщини уже перераховано 759,2 тисячі гривень. За весь період оренди зазначених земель (7 років) до відповідних місцевих бюджетів надійде понад 5,3 млн гривень.
Річна орендна плата була сплачена переможцем в повному обсязі, а право оренди зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Як повідомлялося, у ході перших відкритих земельних торгів, які проводило Головне управління Держземагентства у Кіровоградській області в середині жовтня, було продано права оренди п’яти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 155,7 гектара. При цьому, при стартовій ціні продажу оренди на рівні 5 відсотків від нормативної грошової оцінки земель вдалося досягти її збільшення до 12 відсотків.
Нагадаємо, що надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності винятково на конкурсній основі відбувається в рамках виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.
У жовтні Держземагентство України видало Методичні рекомендації щодо підготовки територіальними органами відомства до продажу на земельних торгах прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності за рахунок коштів виконавців земельних торгів. Дані рекомендації, які були схвалені 21 жовтня 2014 року на засіданні Науково-експертної Ради Держземагентства, розроблялися з метою врегулювання деяких неоднозначностей у законодавстві щодо процедури проведення аукціонів до моменту внесення відповідних змін до законодавства України.
На офіційному веб-сайті Держземагентства України (http://land.gov.ua, розділ «Земельні торги» підрубрика «Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права на які плануються продавати на земельних торгах») опубліковані дані про переліки земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу прав на них на земельних торгах.  Станом на 13 листопада до переліку включено 2417 земельних ділянок загальною площею 50594,2 гектара. У подальшому такі переліки оновлюватимуться регулярно. 
Прес-служба Держземагентства України
Вартість оренди земельних ділянок під час відкритого аукціону на Кіровоградщині зросла майже у 5 разів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований