29 квітня 2024, понеділок

Банк гальмує соціальні виплати на Кіровоградщині?

На «гарячу лінію» незалежної профспілки  «Трудова солідарність» по допомогу звернулася матір двох дітей.  
 
Відповідно до законодавства жінці повинні виплатити одноразову допомогу на другу дитину та регулярно виплачувати щомісячну допомогу на дітей. Однак із виплатою грошей вийшла значна затримка: хоча держава й перерахувала кошти, у «Дельта Банку» віддати жінці належну їй суму  за один раз категорично відмовилися. 
Олена проживає в сільській місцевості, до найближчого відділення «Дельта Банку», який повинен виплачувати допомогу на дітей, — більше 30 кілометрів. Подолати таку відстань на громадському транспорті з двома маленькими дітьми на руках (другій дитині заледве виповнилося 1,5 місяця) у листопадову погоду – заняття не з приємних. Тим більше, що транспортне сполучення з обласним центром залишає бажати кращого.  
За другу дитину Олені належить одноразова допомога в розмірі більше десяти тисяч гривень. Однак за один раз у «Дельта Банку» відмовилися видавати більше тисячі гривень. Таким чином, щоб отримати всю суму, молодій мамі доведеться разом з малюками їздити до Кіровограда більше десяти разів. 
«Ми звернулися до «Дельта Банку», однак керівник відділення відмовився від компромісного варіанту, заявивши, що в них немає можливості підготувати всю суму на один день. Чому через банківські «правила» повинна страждати матір двох дітей, якій за законом повинні були одразу ж видати допомогу? Тим більше, що кошти держава вже давно перерахувала і весь цей час банк безоплатно користується «дитячими грошима». Скільки ще матерів не можуть отримати свої кошти через банківську бюрократію? Ми не залишимо Олену наодинці з її проблемою. Наразі проводимо переговори. Якщо банківські працівники не підуть назустріч, то ми вдамося до рішучих дій: від звернення до правоохоронних органів до пікетування банківського відділення», — прокоментував ситуацію голова незалежної профспілки «Трудова солідарність» Віталій Махинько. 
Прес-служба незалежної профспілки «Трудова солідарність» 
 
Банк гальмує соціальні виплати на Кіровоградщині?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований