29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому активісти запускають відкритий реєстр орендованої землі

Активісти ГО "Центр медіарозслідувань "Прозоро"  в рамках проекту “Українська регіональна платформа громадських ініціатив” запускають у Кропивницькому відкритий реєстр орендованої землі. Сервіс, що запрацює уже до кінця березня, дозволить дізнатися онлайн хто, де, за яку ціну і з якого по який період орендує земельні ділянки в Кропивницькому.
Про ініціативу, яку реалізує ГО, розповів сьогодні під час прес-конференції керівник "Центру медіарозслідувань "Прозоро" Павло Лісниченко.

Сайт проекту, що отримав назву "OpenLand.UA", є онлайн-платформою з даними про землі, виділені міськрадою Кропивницького в оренду. Користувач може безкоштовно отримати інформацію за такими параметрами як адреса земельної ділянки, її орендар, вартість оренди, площа ділянки, дати прийняття рішень міською радою і підпису договорів оренди, дати вступу в силу і завершення договору оренди, кадастровий номер земельної ділянки.
– Громада Кропивницького зможе контролювати кому, як і на яких умовах надається в нашому місті земля в оренду, хто отримує преференції в депутатів. Ця платформа допоможе зробити процес надання землі в оренду прозорішим, зменшити корупційні ризики, виявити зловживання чи лобіювання певних інтересів. – коментує Павло Лісниченко.

Наразі активісти "Центру медіарозслідувань "Прозоро" ведуть перемовини з колегами з інших регіонів, аби проект запрацював не тільки в Кропивницькому, а й в інших обласних центрах, а "в ідеалі" – хоча б у кожному великому місті України..
– Наша платформа є відкритою. Ми підтримуватимемо її діяльність, актуальність інформації про землі в Кропивницькому і будемо раді, якщо до платформи приєднаються активісти інших міст: тут наша задача – дати алгоритм роботи. – говорить Павло Лісниченко.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому активісти запускають відкритий реєстр орендованої землі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований