29 вересня 2024, неділя

Підвищення вартості проїзду в Кропивницькому розглядатимуть в четвер

Виконком міської ради Кропивницького, що засідав сьогодні, 14 лютого, переніс розгляд питання підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті (маршрутних таксі) міста. Про це інформує кореспондент Златополя. 
Обговорення даного питання зайняло майже дві години – до слова запрошувались як представники перевізників, так і депутати міськради та представники громадськості. Цікаву, однак нереалістичну пропозицію виніс на розгляд виконкому начальник управління розвитку транспорту та зв’язку КМР Олександр Вергун. На думку посадовця, підвищення тарифів є обґрунтованим, однак замість чіткої фіксованої вартості проїзду по кожному маршруту варто встановити загальну граничну ціну однієї поїздки в міських маршрутках та дати можливість перевізникам самостійно визначати тариф в затверджених межах. Дану граничну точку Вергун запропонував встановити на рівні 5 гривень. 
Цілком зрозумілою виявилась реакція більшості членів виконкому, які зауважили – як будь яка комерційна структура, підприємства-перевізники забажають працювати за найбільш вигідними для себе умовами, відповідно, встановивши ціну на проїзд на максимально можливій позначці.
Що ж до самих перевізників, від імені яких у більшості випадків говорив власник ПП «Олікс» Дмитро Вінницький, то їхні аргументи зводились до того, що з 2015 року, коли виконком востаннє переглядав тарифи на проїзд, суттєво здорожчали паливо-мастильні матеріали, мінімальна зарплатня та комплектуючі, а, відповідно, возити кропивничан за 3,50 стало просто нерентабельно. 
Сумніви у правильності поданих до міськради розрахунків нової вартості проїзду висловила депутат міськради Валентина Яремчук, яка, посилаючись на власні дослідження та моніторинг проведений ГО «Територія успіху», стверджує – показники пасажиропотоку у розрахунках значно занижені, а вартість палива, навпаки, завищено. І такі "помилки" не поодинокі. 
Окрім того, свою позицію озвучили і представники громадськості – з підвищенням вартості проїзду має підвищитись і рівень надання послуг. Недопустимим є недотримання графіків руху, коли вже о 20:00 з центру міста, не кажучи вже про віддалені райони, просто неможливо виїхати.
У підсумку, вислухавши всі сторони, міський голова Андрія Райкович запропонував перенести розгляд даного резонансного питання на четвер, 16 лютого.
Нагадаємо, що згідно з проектами рішеннь, вартість проїзду в маршрутних таксі коливатиметься від 4,5 грн до 6, залежно від перевізника. Зокрема: 
Маршрут, що обслуговуються ФОП Баркар (№274) – 6 грн. 
Маршрути ПП "УкрАвтоІнвест" (№ 5-a, 8, 11, 103, 126) – 5 грн. 
Маршрути ПП "Паритет Сервіс" (№ 14, 77, I04, II2, 1 13) – 5 грн.
Маршрут ТОВ "Кіровоград-Євро-Транс" (№ 130) – 4,5 грн. 
Маршрути КТ "Автолегіон-Варванської Ю.В" (№ 4, 20,55, 111, 116, II6-a, I34)) – 5 грн. 
Маршрути ПП "Олікс" (№ 1-Ц, 3, 15, 2I,27, 44, 108) – 5 грн. 
Маршрут ПП "Автобаз-Кіровоград" (№ 18, 103, 115, II7, 118) – 5 грн. 
Маршрут ФОП Шаповалова A.O. (№ 126-a) – 4,5 грн. 
Маршрут ПП "Сервіском" (№274) – 4 грн. 
Маршрут ФОП Кобченко В.В. №6 – 5 грн., №17 – 4,5 грн.
Фото – Златопіль
 

Підвищення вартості проїзду в Кропивницькому розглядатимуть в четвер
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований