03 травня 2024, п’ятниця

Доля дитячої лікарні – в руках чиновників

Учора, 18 листопада, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко разом з очільником Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком, радником голови ОДА Віктором Серпокриловим та директором департаменту охорони здоров’я ОДА Олегом Рибальченком здійснили візит до Кіровоградської обласної дитячої лікарні з метою огляду стану лікарні та для планування подальших ремонтних робіт. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
 
Питання ремонту обласної дитячої лікарні підіймалось ще на весні цього року. Ініціатором виступив голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко, який за власний кошт вже відремонтував одну з палат у відділенні для новонароджених.Тоді його ініціативу підтримали місцеві бізнесмени і також відремонтували одну палату на поверх нижче. Проте, лікарня потребує більш капітального ремонту, адже стан приміщень де лікуються діти важко назвати задовільним (грибок на стінах,облущена штукатурка, старе обладнання). Тому головною метою кіровоградських чиновників було прийняти рішення щодо проведення ремонтих робіт в усій лікарні.
Роботи проводититимуть за кошти держбюджету, який запланований на 2015 рік.
Як повідомив Сергій Кузьменко, інсує декілька варіантів ремонту: від фундаментального до покрокового, із залученням місцевих меценатів. Орієнтовна вартість капітального ремонту від 30 до 50 –ти млн. гривень, за розрахунками у 2013-му році. Якою сума стане у цьому році, з урахуванням інфляції, очількик ОДА відповісти не наважився.
[widgetkit id=219]
Другим важливим питанням під час візиту стало те, куди подіти пацієнтів на час проведення реконструкції. Відомо, що у Кіровограді існує центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Добруджа”, який може надати допомогу по розміщенню пацієнтів.
З цього приводу голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко під час візиту поспілкувався з директором центру “Добруджа” Тетяною Каменіною. Остання зазначила, що центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів станом на сьогодні забезпечений усіма необхідними засобами: новітньою апаратурою, спеціально обладнаними кімнатами психотерапії та достатньою кількістю ліжок.
Також директорка зазначила, що оскільки 47% дітей які проходять лікування – з області, то доцільно було б об’єднатись з дитячою лікарнею, що в одночас надасть центру статус обласного.
Доля дитячої лікарні – в руках чиновників
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований