28 квітня 2024, неділя

Кіровоградський «Теплоенергетик» готовий до переходу на мазут (Фото)

Сьогодні на КП “Теплоенергетик” пройшов прес-тур для журналістів, під час якого присутніх ознайомили з мазутним господарством та провели екскурсію по підприємству. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Зі слів генерального директра Сергія Кравченка, КП «Теплоенергетик» займається постачанням тепла, води для селища Нового, та світла для лівобережної частини міста.
Через складну ситуацію з постачанням газу та задля скорочення його використання, підприємство ініціювало перехід на альтернативний вид палива – мазут, так як вже має досвід роботи з даною сировиною та відповідне обладнання.
[widgetkit id=225]
Мазутне господарство на підприємстві не працювало протягом 15 років, але завдяки депутатскому корпусу було прийнято рішення, та виділені кошти на відновлення господарства, загальною сумою 2 млн. 950 тис. гривень. В результаті цього, за короткий проміжок часу вдалось відновити мазутне господарство. 
У разі необхідності КП «Теплоенергетик» готовий перейти на альтернативний вид палива.
– На данний момент не вирішено питання з постачанням мазути. Ціна за тонну мазуту складає 12 тис., в той час як пів року тому ми могли закупити його за 5,60 тис. – повідомив генеральний директор Сергій Кравченко.
Варто відзначити, що за сьогоднішньої ситуаціії в країні, мазутне господарство є стратегічно необхідним, адже у разі форсмажорних обставин зможе забезпечити кіровоградців теплом.
Також у ході візиту на теплоелектроцентраль журналістів ознайомили не тільки з об’єктами господарства а й провели у саме сердце ТЕЦ- його машинну залу.
Кіровоградський «Теплоенергетик» готовий до переходу на мазут (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований