29 вересня 2024, неділя

У Міністерстві економрозвитку вирішують, що робити з гірничим комібнатом на Кіровоградщині

У середу, 1  березня, в  Міністерстві економічного  розвитку і торгівлі  під головуванням Першого  заступника Міністра  економічного розвитку і торгівлі України відбулася нарада стосовно комплексного розгляду питань, пов’язаних з будівництвом  КГЗКОРу – недобудованого гірничо-збагачувального комбінату, що знаходиться на території Кіровоградської області.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Долинської міської ради. 
Як повідомляється, в роботі наради взяли участь представники  Міністерства закордонних справ, Мінфіну, Мін'юсту,  Мінрегіону, Мінприроди, Фонду  державного майна, Кіровоградської  облдержадміністрації, Долинської райдержадміністрації, Долинської  міської ради, керуючий санацією та представники ДП «Дирекція КГЗКОРу».
На нараді розглядались питання ироблення узгоджених пропозицій для організації переговорів з румунською, словацькою та болгарською сторонами відносно будівництва КГЗКОРу; доцільність утворення міжвідомчої робочої групи для вирішення проблемних питань КГЗКОРу та питання бюджетного фінансування ДП «Дирекція КГЗКОРу» у 2017 році.
Заступник голови Кіровоградської ОДА  Андрій Коломійцев проінформував присутніх  про  позицію обласної державної адміністрації  щодо будівництва альтернативного водогону по забезпеченню жителів міста Долинська питною водою; з цією метою за рахунок екологічного фонду планується  у 2017 році  виділити кошти для проведення вишукувальних робіт по підтвердженню запасів підземних вод Лозуватського  родовища та виділити кошти на виготовлення ПКД  будівництва каналізаційних очисних споруд в м. Долинська.
Керуючий санацією О.Барановський проінформував про ситуацію на підприємстві пов’язану з недостатнім фінансуванням комбінату та наявністю значної заборгованості за спожиту електроенергію перед ПАТ  «Кіровоградобленерго».
Міський голова Долинської Віра Тернавська акцентувала увагу присутніх на необхідності добудови комбінату з метою збереження робочих місць для жителів міста та враховуючи те, що дане підприємство є містоутворюючим. В своєму виступі міський голова наголосила на необхідності вирішення на державному рівні питання повернення заборгованості різниці в тарифах за водопостачання та водовідведення за 2015 рік КП «Координаційний центр по обслуговуванню населення» в сумі  1 мільйонт 104  тисячі гривень, а також проведення взаємозаліку між КГЗКОРом  по земельному податку, заборгованість по якому становить 307 тисяч гривень.
Віра Тернавська порушила також питання передачі збудованих житлових будинків румунськими та словацькими підрядниками у державну власність з наступною  передачею  їх у комунальну власність міста. Питання забезпечення житлом мешканців міста є надзвичайно актуальним для Долинської,  адже  станом на 1 лютого на квартирному обліку перебуває 413 громадян, серед яких 58 – учасники АТО.
З цією метою була внесена пропозиція здійснити експертизу технічного стану конструкцій об’єктів незавершеного будівництва (житлових будинків),   скласти дефектні відомості   та виготовити ПКД на ремонтно – відновлювальні  роботи та монтажу відсутнього обладнання будинків.
За результатами наради в Мністерстві, її учасників пообіцяли поінформувати про прийняті відповідні рішення.
Ілюстрація – gokor.com.ua
 

У Міністерстві економрозвитку вирішують, що робити з гірничим комібнатом на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований