29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому братимуть гроші з точок продажу квасу, кави і морозива

Управління зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради Кропивницького розробило регуляторний акт, яким буде встановлено оплату за розміщення на земельних ділянках комунальної власності точок вуличної торгівлі. 
Мова йде про точки продажу квасу, морозива, точки розміщення кавомашин тощо. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр розповів начальник зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міськради Кропивницького Сергій Горбовський, інформує Златопіль.
“Управлінням розроблено положення, щоб ті об’єкти, що прописані в дислокації, — точки продажу квасу, морозива, літні атракціони та інші об’єкти сезонної торгівлі, — поповнювали бюджет. За кожен квадратний метр під розміщення елементів вуличної торгівлі підприємці платитимуть середню вартість 1 кв.м земельної ділянки по місту — 170,6 грн з урахуванням щомісячної інфляції. Ми йдемо в Європу, торгівля має проводитись на ринках, де є контроль за якістю товарів, тож у підприємців буде вибір: або йти торгувати на ринку, де варість оренди торівельних площ менша, або ж платити більше і наповнювати бюджет ”, – розповів Сергій Горбовський.
За його словами, розробленим положенням передбачено введення оплати за розміщення на вулицях міста таких елементів вуличної торгівлі, як: прилавки, столи, намети, ємності, торгівельні апарати, торгівельне обладнання, шатри, кавомашини, автоцистерни, спеціалізовані причепи та автомобілі, що не належать до тимчасових споруд. За приблизними підрахунками управління, розміщення одного торгівельного намету площею 5 кв.м приноситиме міському бюджету в місяць 850 грн, за півроку сезонної торгівлі – 5,1 тис грн. Розміщення згідно з дислокацією 216 точок продажу квасу за сезон може принести міському бюджету близько 400 тис. грн, адже за кожну підприємцеві доведеться сплатити приблизно 340 грн в місяць.
Наразі документ має пройти складну процедуру затвердження регуляторного акту: аналіз регуляторного впливу, тест впливу на громадян, обговорення документу в Держрегуляторнійслубі, затвердження Виконавчим комітетом та сесією міської ради. Сергій Горбовський пояснив, що з 2011 року підприємці лише отримували дозвіл на розміщення елементів вуличної торгівлі, однак не платили за користування землею під точками торгівлі.
Нагадаємо, цього року у Кропивницькому введено оплату за розміщення літніх майданчиків, що становить 15 грн за 1 кв.м.
Ілюстрація – з сайту УНН
У Кропивницькому братимуть гроші з точок продажу квасу, кави і морозива
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований