19 травня 2024, неділя

За ініціативи голови фракції “Батьківщина” Валерія Кальченка, Кіровоградська облрада вимагатиме від НКРЕ не піднімати тарифи на воду

На Кіровоградщині створять робочу групу, яка вивчатиме розміри тарифів на центральне водопостачання та водовідведення, що доцільно встановити для ОКВП "Дніпро-Кіровоград", яке надає цю послугу. До складу робочої групи увійдуть представники усіх фракцій та незалежні екперти.
Окрім того, Кіровоградська облрада звернеться до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про призупинення розгляду питання про підвищення тарифів для комунального підприємства.
Про це інформує Златопіль із посиланням на інформагенство УНН-Центр.
У зверненнях, інційованих керівником фракції "Батьківщина" в облраді Валерієм Кальченком, обласна рада проситиме НКРЕ призупинити затвердження тарифів на центральне водопостачання та водовідведення для ОКВП "Дніпро-Кіровоград", проект яких вже оприлюднений на сайті комісії. Крім того, вимагатиме від Уряду, в разі необхідності підвищення тарифів, взяти на себе компенсацію різницю у вартості тарифів. Згідно з проектом, тарифи на воду для половини жителів області, яким постачає воду комунальне підприємство, має зрости у середньому на 20 %.
Окрім того обласна рада звернеться до державних органів влади щодо внесення змін до чинного законодавства та виділення цільової субвенції на погашення різниці між встановленими тарифами та понесеними підприємством витратами.
Як повідомив голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко, робоча група, яка вивчатиме встановлення економічно обґрунтованих тарифів на водопостачання та водовідведення для підприємства, буде створена окремим розпорядженням. До складу робочої групи окрім депутатів увійдуть громадські активісти та експерти. Розглядатиметься також питання якісного водозабезпечення області з урахуванням якості води.
Фото – Златопіль
За ініціативи голови фракції “Батьківщина” Валерія Кальченка, Кіровоградська облрада вимагатиме від НКРЕ не піднімати тарифи на воду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований