28 вересня 2024, субота

У Кіровоградській ОДА проаналізували результати розвитку Долинського району

В обласній державній адміністрації днями відбулася співбесіда з керівництвом Долинського району. Основним питанням співбесіди став соціально-економічний розвиток території.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської ОДА.
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба, зазначила, що минулого рокузначно підвищилась фінансова самодостатність території – район піднявся з 18-го на 11 місцев обласному рейтингу.
За показниками економічної ефективності Долинський район, порівняно з 2015 роком, погіршив свої позиції на 2 пункти, а в інвестиційному, інноваційному та зовнішньо-економічному напрямкам район посів 16 сходинку.
Аутсайдером територія залишається за показниками ефективності ринку праці та за темпами зростання заробітної плати. За словами Ніни Рахуби, у значній мірі на це вплинули низькі темпи зростання заробітної плати – у Долинському районі вони найнижчі в області. В цілому, середня заробітна плата за попередній рік тут склала 3560 грн.
В агропромисловому комплексі ситуація була дещо кращою – середня заробітна плата тут складає близько 4 тисяч гривень.
Стосовно роботи агропромислового комплексу, зокрема, тваринницької галузі, у районі спостерігається падіння виробництва м'яса та молока на 14%. Порівняно з попереднім роком значно зменшилося поголів’я свиней.
В цілому, за словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Коренюка, 2016 рік виявився для аграріїв Долинщини невдалим, а показники врожайності у районі виявилися найнижчими в області.
Підсумовуючи, Сергій Коваленко відзначив, що керівництву району є над чим працювати, адже територія має необхідний потенціал та ресурси для того, щоб демонструвати більш вагомий поступ в економічному та соціальному розвитку.
Фото – Кіровоградська ОДА
 

У Кіровоградській ОДА проаналізували результати розвитку Долинського району
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований