28 вересня 2024, субота

На Кіровоградщині інтернат уник тендеру, закупивши в одного постачальника продуктів на 240 тисяч

Власівський пансіонат для ветеранів війни та праці з геріатричним відділенням витратив 240 тис грн на продукти харчування. Обійшовши обов’язкову вимогу проводити конкурентні торги при закупці товарів на суму від 200 тисяч гривень. Про це інформує Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Як повідомляється, заклад в один день підписав два ідентичні договори на постачання продуктів без зазначення їх найменування та коду згідно Державного класифікатора продукції та послуг. Відповідні договори розміщені  на порталі публічних закупівель "ProZorro".
Обидва договори Власівський пансіонат підписав із ФОП Марченко Л.М. 3 березня цього року. Згідно договору № 85, постачальник зобов’язаний протягом доби поставити закладу продукти харчування, згідно накладних, що є невід’ємною частиною договору, на суму 120 тисяч гривень. Рівно через 15 хвилин у системі був опублікований абсолютно ідентичний договір № 86 на поставку продуктів харчування на ту ж суму. В обох випадках ні на сторінці закупівлі в системі "ProZorro", ні в самому договорі, не було вказано специфікації та обсягів продуктів, що закуповувались.
Як пояснили у самому пансіонаті, причиною дроблення закупівлі стало спрямування на закупку продуктів коштів з різних джерел фінансування, хоча в договорах про це не зазначено, а в реквізитах пансіонату в обох документах вказано по два однакових розрахункових рахунки.
"Ми оплачуємо ці договори з різних рахунків. Ми маємо загальний фонд, що формується із коштів обласного бюджету, та спецфонд, що утворюють пенсії підопічних, які перераховуються на рахунок закладу. Тому розбиваємо закупки в залежності від обсягів цих бюджетів та норм харчування. Ми ведемо для себе такі вибірки, щоб по кожному коду продукту не перевищити оці 200 тисяч гривень і не проводити закупки через “ProZorro”. З цим постачальником працюємо вже давно, купуємо в нього найрізноманітніші продукти", – прокоментувала Світлана Павлунь, яка зазначена у системі як контактна особа замовника.
На прохання Центру медіарозлідувань “Прозоро” заклад надав додатки до підписаних договорів.

Як можна побачити, в обох випадках додатки не містять інформації щодо обсягів продуктів, що закуповується, відтак визначити за якими цінами купували дані товари просто неможливо.
Згідно Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, ФОП Марченко Лариса Миколаївна зареєстрована у Кропивницькому і веде підприємницьку діяльність з лютого 2012 року.
Попри коментарі працівників закладу про те, що ФОП Марченко Л.М вже не перший рік постачає їм різні товари, у відкритих реєстрах немає інформації про співпрацю пансіонату з цим підприємцем. Однак, згідно даних порталу публічних закупівель "ProZorro", з початку року підприємиця уже встигла отримати 15 замовлень на постачання різноманітних продуктів харчування. Усі договори на постачання товарів були підписані з п’ятьма соціальними закладами (Біляївський, Єлизаветградківський, Кіровоградський психоневрологічні інтернати, Онуфріївський геріатричний інтернат і Власівський пансіонат для ветеранів війни та праці з геріатричним відділенням) без проведення конкурентних торгів.
Документи – "Центр медіарозслідувань "Прозоро"
На Кіровоградщині інтернат уник тендеру, закупивши в одного постачальника продуктів на 240 тисяч
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований