08 травня 2024, середа

Деякі ВНЗ Кіровоградщини будуть на канікулах по 2 місяці?

Зимові канікули в аграрних технікумах області можуть тривати два місяці. Про це учора, під час апаратної наради в ОДА, повідомила директор департаменту освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації Ельза Лещенко, пише Златопіль з посиланням на офіційний сайт ОДА.
Торкнувшись проблемних питань, що найближчим часом можуть виникнути у навчальному процесі в Олександрійському технікумі Білоцерківського національного аграрного університету, директор профільного департаменту повідомила, що відповідно до наказу Міністерства агропромислового розвитку України від 19 серпня 2014 року до структури навчального року у зазначеному навчальному закладі було внесено зміни. Зокрема, було рекомендовано, за можливості, встановити у цьому та в інших аграрних ВНЗ області зимові канікули тривалістю два місяці – з 1 грудня 2014 по 1 лютого 2015 року.
У нашій області Білоцерківському національному аграрному університету підпорядковуються аграрні технікуми в Олександрії, Бобринці та у Компаніївці.
Виходячи з того, що Компаніївський технікум ветеринарної медицини опалюється вугіллям, адміністрація навчального закладу прийняла рішення провести зимові канікули у період з 28 грудня 2014 по 20 січня 2015 року. У Бобринецький технікум ім. В. Порика опалюється власною газовою котельнею, тому канікули проходитимуть тут з 20 грудня 2014 по 1 лютого 2015 року.
Таке рішення пов’язане з тим, що в державному бюджеті були внесені зміни, що передбачають зменшення видатків на 25,5% на аграрну освіту.
У той же час Міністерство агропромислового розвитку України з тим, щоб уникнути довготривалих канікул в Олександрійському технікумі, вказало керівництву Білоцерківського національного аграрного університету на можливість погасити заборгованість за спожиті технікумом енергоносії – у сумі 688 тисяч гривень, за рахунок власних надходжень, з коштів так званого “спецфонду”. Але на сьогодні зробити це можливо виключно з дозволу університету, якому підпорядковується Олександрійський технікум.
Так як питання з погашенням заборгованості й досі не вирішене, то за словами Ельзи Лещенко, у цьому навчальному закладі канікули скоріш за все триватимуть 2 місяці. Проте, яким саме чином тут проходитиме навчальний процес, вирішуватиме безпосередньо Департамент аграрної освіти Міністерства АПК.
Також Ельза Лещенко звернулася до міського голови Знам’янки з приводу численних скарг з боку жителів міста стосовно незадовільного температурного режиму у дитячому садочку “Світлячок”, який опалюється за рахунок газової міні-котельні Знам’янської ЗОШ №3.
Керівник профільного департаменту нагадала очільнику міста, що за усіма нормами температура повітря у загальноосвітніх закладах має становити не менше 18 градусів тепла, а в ДНЗ – не менше 20 градусів. На сьогодні у вищезазначених навчальних закладах температура становить лише 15-16 градусів, що є абсолютно неприпустимим.
Враховуючи вищезазначене, Ельза Лещенко наголосила перед керівництвом міста на необхідності вжити невідкладних заходів, щоб створити для дітей належні умови, щоб вони могли навчатися у теплих класах.
Деякі ВНЗ Кіровоградщини будуть на канікулах по 2 місяці?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований