28 вересня 2024, субота

Кропивницькому бракує коштів на виплату пільг і субсидій населенню

У Кропивницькому провели розрахунки на 90% від річного плану коштів, що були надані місту для виплати пільг і субсидій населенню. Доведених місту коштів вистачить на проведення виплат у першому кварталі 2017 року, однак надалі необхідно буде шукати гроші. 

Про це повідомила під час бюджетної комісії начальник фінансового управління міськради Кропивницького Любов Бочкова, передає УНН-Центр.
Цьогоріч міському бюджету для виплати пільг і субсидій населенню було направлено 360,2 млн грн. Наразі цю суму вже використано на 90%. У березні Кропивницькому було виділено ще 7,4 млн грн, які мають розподілити між районними радами міста на найближчій сесії міської ради. Всі кошти, що надійшли додатково, використають для соцвиплат населенню до кінця березня.
Ситуація із браком коштів на соціальні виплати типова для всіх областей України, відзначила Любов Бочкова. Це питання треба вирішувати на державному рівні.
“Закладена річна сума не перекриває потреби в коштах. Потреба до кінця року складає приблизно 600-700 млн грн. Це проблема по всій Україні, її можна вирішити тільки на рівні держави”, — повідомила Любов Бочкова.
Додамо, що торік у Кропивницькому на виплати пільг і субсидій було витрачено 363 млн грн, що становило 250% від суми, яка була спрямована на ці потреби у 2015 році.
Фото –  bdzhola.com
Кропивницькому бракує коштів на виплату пільг і субсидій населенню
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований