06 жовтня 2024, неділя

Депутати міськради Кропивницького вимагають скасувати “абонплату” за газ (ФОТО)

Депутати міської ради Кропивницького з демократичної опозиції підписали звернення до Кабінету міністрів України та НКРЕКП з вимогою скасувати абонентську плату за газ. Відповідну інформацію сьогодні під час прес-конференції озвучив один із ініціаторів звернення, лідер фракції "Батьківщина" в міські раді Олександр Цертій, інформує Златопіль.
На прес-конференції за участі Олександра Цертія, представника "радикалів" Олега Бойка та голови міської "Батьківщини" Романа Колісніченка депутати озвучили власні розрахунки, згідно яких підхід до формування тарифу боляче ударить саме по незахищеним верствам населення, будучи, навпаки, вигідним для компаній-операторів газорозпоідльних мереж і кінцевих великих споживачів.

На переконання депутатів, найбільше від даного "нововведення" НКРЕКП постарждають мешканці багатоквартирних будинків та користувачі, які використовують газ сезонно.
Лідер фракції "Батьківщина" в міській раді Олександр Цертій зауважив, що для українців введений постановами НКРЕКП підхід до нарахування плати за газ поки що не на часі, та пояснив по кому новведення вдарить найбільше (див. таблицю нижче) 

Крім того, повідомив під час прес-конференції Сергій Бойко, депутатів також бентежить як методика, згідно якою встановлено "абонплату" за газ для різних користувачів, так і сама система розподілу коштів, отриманихз від населення. 
У зв'язку з цим, як повідомив під час прес-конференції Роман Колісніченко, депутати вимагають від Уряду та НКРЕКП внести зміни до нормативно-правових актів, постанови і рішення з метою відмови від підходу щодо відокремлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природнього газу від вартості газу як товару при формулюванні ціни на природній газ для кінцевих споживачів.
Депутати демократичної більшості, куди входять представники "Батьківщини", "Самопомочі", "Радикальної партії" та "Свободи" також вимагають перерахунку ціни на газ для населення в сторону зменшення, шляхом зміни формули розрахунку ціни на газ (до економічно обгрунтованої ціни на газ на основі реальної собівартості видобутку).
Демократична опозиція міськради Кропивницького також виступає за відновлення пільгової норми споживання газу для населення за рахунок газу власного видобутку та збільшення її до 2400 куб.м. на опалювальний сезон.
Свій лист-звернення уже завтра буде направлено депутатами до НКРЕКП та Кабміну. 
Нагадаємо, 28 березня НКРЕКП було прийнято низку постанов щодо встановлення тарифів на послуги розподілу природнього газу для операторів газорозпоідльних мереж, і, відповідно, затверджені структури їхніх тарифів (річної планової тарифної виручки) на послуги з розподілу природнього газу. Серед інших була прийнята і постанова "Про встановлення тарифів на послуги транспортування природнього газу для споживачів України для точок входу і точок виходу для ПАТ "Укртрансгаз"". Відповідно до даної постанови усі споживачі газу будуть вимушені щомісячно платити плату за послуги з розподілу природнього газу, незалежно від обсягу природнього газу. 
Фото – Златопіль.
Статистика – з особистої сторінки Олександра Цертія у Facebook
Депутати міськради Кропивницького вимагають скасувати “абонплату” за газ (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований