06 жовтня 2024, неділя

Міськрада Кропивницького, 7 років тому розірвавши договір оренди ТЕЦ, нарешті вирішила повернути ще й землю під нею

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов міської ради Кропивницького  щодо розірвання договору оренди землі від 11.10.2007 року, укладений між радою та Дочірнім підприємством "Теплоенергоцентраль" ТОВ "Високі енергетичні технології". Відповідне рішенння суд виніс 30 березня.
Про це інформує Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Згідно тексту рішення, на початку жовтня 2007 року між міською радою та ДП «Теплоенергоцентраль» ТОВ «Високі енергетичні технології» строком на 25 років було укладено договір оренди землі №654. Площа ділянки, наданої для розміщення теплоелектроцентралі по вул. Енергетиків, 20, складала  423,31 м2. Згідно умов розділу 4 цього ж Договору  орендна плата становила  1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що в грошовому еквіваленті дорівнювало 24,84 грн. на місяць. У 2008 та 2009 роках між сторонами було підписано додаткові угоди якими підвищено розмір орендної плати, спочатку до 25,54 грн, а потім до 88,26 грн на місяць. Як повідомив у суді представник міської ради,  ДП «Теплоенергоцентраль» ТОВ «Високі енергетичні технології» в порушення умов Договору починаючи з 2013 року не сплачує орендну плату за відповідну земельну ділянку. Згідно розрахунків міськради сума невиплаченої орендної плати за період з січня 2014 року  по грудень 2016 року склала  4528,44 грн.
Представники підприємства на суд не з’явились, однак направили відзив на позовну заяву в якій вказують на те, що 15.10.2004 між управлінням власності та приватизації комунального майна міської ради Кропивницького та фірмою було укладено договір оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства "Теплоелектроцентраль" яке частково розташовувалось і на згаданій земельній ділянці. Однак рішеннями ради від 15.09.2009 було вирішено припинити договірні зобов'язання про що оформити відповідний акт приймання-передачі ЦМК КП "Теплоелектроцентраль". У підсумку, говориться у відзиві, до міської ради було передано весь цілісно-майновий комплекс, яким наразі користується КП "Теплоенергетик". Це у свою чергу унеможливо доступ до території представників ТОВ «Високі енергетичні технології», які просто перестали платити орендну плату.
Цікаво, що стягнути заборговану орендну плату міська рада Кропвиницького не вимагала, тож господарський суд Кіровоградської області задовольнив її позов у повному обсязі – розірвавши договори оренди землі між радою та ДП «Теплоенергоцентраль» ТОВ «Високі енергетичні технології».
Власником ТОВ «Високі енергетичні технології» є харківський підприємець та екс-депутат Червонозаводської районної в м.Харкові ради Олександр Олексійович Лебеденко. У 2008-му Лебеденко був визнаний винним у вчиненні умисно неправдивому повідомлення про замінування літака «Харків-Стамбул». У 2014-му підприємець балотувався від партії «Воля» до Верховної Ради, а у 2015, вже як самовисуванець, на пост міського голови Ізюма.
Окрім власне ТОВ «Високі енергетичні технології» Лебеденко є співвласником ТОВ «Українсько-італійська компанія» Глобал Енерджі Корпорейшн», ТОВ «ВЕТ-Технології» та є засновником благодійного фонду «Прометей». 
Ілюстрація – lvivexpres.com
 

Міськрада Кропивницького, 7 років тому розірвавши договір оренди ТЕЦ, нарешті вирішила повернути ще й землю під нею
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований