06 жовтня 2024, неділя

На Кіровоградщині депутату сільради відмовили у продовженні оренди двох ділянок площею майже 250 га

Господарський суд Кіровоградської області відмовив у позові Селянському (фермерському) господарству "Гордієнко Анатолія Анатолійовича", засновником якого є депутат Тишківської сільради Добровеличківського району Анатолій Гордієнко, щодо поновлення договорів оренди на 2 земельні ділянки загальною площею 249,88 га.
Про це йдеться в рішенні Господарського суду Кіровоградської області від 30 березня 2017 року, інформує Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
9 липня 2009 року між Новоархангельською районною державною адміністрацією та СФГ "Гордієнко Анатолія Анатолійовича" було укладено договори  оренди земельної ділянки площею 40,54 га та площею 209,34 га.
Згідно з пунктом 8 договорів оренди договори було укладено строком на 5 років та передбачено, що після закінчення строку СФГ "Гордієнко Анатолія Анатолійовича" має переважне право на поновлення його на новий строк.
Матеріалами справи встановлено, що 8 жовтня 2014 року СФГ "Гордієнко Анатолія Анатолійовича" були подані до управління Держземагентства у Кіровоградській області клопотання про внесення змін до пункту 8 вказаних договорів щодо строку їх дії з 5 років на 30 років. Відповідь про відмову у задоволенні даних клопотань Держземагненство направило фермеру 20 січня 2015 року. Підставою для відмови стала значна площа ділянок та «доцільність створення конкурентно спроможних відносин у сфері земельного законодавства, шляхом проведення аукціону щодо реалізації права оренди земельною ділянкою».
Паралельно з цим 16.04.2015 між Управлінням Держземагентства у Кіровоградській області та ФГ "Інтер-Агролюкс" було укладено договір оренди меншої з вище вказаних ділянок (40,54 га) для ведення фермерського господарства строком на 49 років. Судові тяжби стосовно цієї ділянки тривають і досі. Позивачем виступає  СФГ "Гордієнко Анатолія Анатолійовича".
Тим не менш, як стало відомо з матеріалів справи згідно довідки Тернівської сільської ради №5 від 17.01.2017 земельну ділянку площею 40,54 га  продовжує обробляти вище вказане  ФГ "Інтер-Агролюкс".
Таким чином у результаті господарський суд прийшов до висновку, що позовні вимоги СФГ "Гордієнко Анатолія Анатолійовича" є необґрунтованими, і в задоволенні позову було повністю відмовлено.
Засновником СФГ «Гордієнко Анатолія Анатолійовича» є депутат Тишківської сільради Анатолій Гордієнко. Кінцевим бенефіціаром, керівником та підписантом виступає брат Анатолія Гордієнка Гордієнко Олександр Анатолійович котрий має і своє селянське (фермерське) господарство «Гордієнко Олександра Анатолійовича». Олександр Гордієнко так само є депутатом Тишківської сільради Добровеличківського району.
ФГ «Інтер-Агролюкс» належить Безушко Дмитру Юрійовичу та Безушко Наталії Іванівні, що мають на пару ще з пів десятка фермерських господарств.
Ілюстрація – nakipelo.ua
На Кіровоградщині депутату сільради відмовили у продовженні оренди двох ділянок площею майже 250 га
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований