14 червня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина отримала з Держбюджету 3 млн грн на розвиток кардіодиспансеру

Кіровоградська область отримала 3 млн грн на розвиток обласного кардіологічного диспансеру. Кошти були направлені з Держбюджету в межах фінансування програми реперфузіології і будуть витрачені у співфінансуванні з обласним бюджетом. 
Про це повідомляє УНН-Центр з посиланням на директора департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олега Рибальченка.
“Наша область отримала 3 млн грн на умовах співфінансування. Ми плануємо дофінансувати з обласного бюджету купівлю обладнання чи витратних матеріалів для того, щоб покращити функціонування нашого кардіодиспансеру. Ми ще не знаємо що конкретно буде закуповуватись. Поки ми очікуємо чітких фінансових посилань щодо того, на що можна буде реалізувати ці кошти”, — повідомив Олег Рибальченко.
У департаменті говорять, що кошти корисно було б спрямувати на медикаменти, витратні матеріали для стентування чи на сучасне обладнання.
Додамо, що під час приїзду до Кропивницького Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман зазначив, що цьогоріч у Держбюджеті передбачено ресурси на розвиток мережі регіональних кардіоцентрів. Зокрема, 13 закладів отримають кошти на закупку ангіографів, що використовуються для дослідження кровоносних судин різних органів.
Довідка УНН-Центр: Реперфузія — це поновлення потоку крові в пошкоджені артерії. Застосовується при інфарктах, інсультах та будь-яких судинних захворюваннях, коли необхідно поновити кровоток.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

Кіровоградщина отримала з Держбюджету 3 млн грн на розвиток кардіодиспансеру
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований