30 квітня 2024, вівторок

На розбудову Новокостянтинівської шахти на Кіровоградщині інвестують 4 мільярди гривень

Учора, 20 квітня, пройшла зустріч між головою Кіровоградської обласної ради Олександром Чорноіваненком та генеральним директором Державного концерну «Ядерне паливо» Сергієм Дроботом та іншими представниками концерну щодо проекту збільшення обсягів видобування уранової руди на Новокостянтинівській шахті.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на прес-службу Кіровоградської обласної ради.
Як повідомив керівник концерну одна з найбільших корпорацій гірничої промисловості Китаю – «China National Nuclear Corporation» готова інвестувати 4 мільярди гривень у розбудову та розвиток Новокостантинівського родовища, розташованого на території Кіровоградської області. Даний проект буде реалізовано протягом 2017-2020-х років.
Учасники зустрічі обговорили особливості реалізації даного проекту, зокрема, голова облради Олександр Чорноіваненко запропонував створити програму соціального захисту населення, а саме: виплату компенсацій людям, які проживають поряд з шахтою. Також він висловив пропозицію, щоб компанія, яка займатиметься розбудовою підприємства була зареєстрована на Кіровоградщині, що дасть змогу поповнити обласний бюджет за рахунок податків від будівництва.
Сергій Дробот зазначив, що готовий презентувати робочій групі і депутатам обласної ради на черговій сесії обласної ради план роботи щодо реалізації проекту у 2017 році.
Фото – Кіровоградська облрада
На розбудову Новокостянтинівської шахти на Кіровоградщині інвестують 4 мільярди гривень
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований