16 травня 2024, четвер

“Кіровоградгаз” може припинити подачу палива користувачам

ВАТ "Кіровоградгаз", як Оператор ГРМ, через відсутність правил взаєморозрахунків між учасниками ринку природного газу, втратив можливість отримувати кошти, що, як наслідок, це унеможливлює виконання робіт з експлуатації та ремонту газорозподільної системи, ставить під загрозу виплату заробітної плати працівникам та може призвести до вимушеного припинення постачання газу споживачам. 
Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Кіровоградгаз", інформує Златопіль.
Як повідомляється, ВАТ «Кіровоградгаз» стурбоване ситуацією, що склалася внаслідок неврегульованості питання оплати за послуги з розподілу природного газу. До 1 квітня 2017 року ВАТ «Кіровоградгаз» отримувало оплату за розподіл природного газу для потреб населення згідно алгоритму розподілу коштів, що надходили на рахунок зі спеціальним режимом використання газопостачального підприємства. Даний алгоритм встановлювала НКРЕКП.
Але, відповідно до норм Закону України "Про ринок природного газу", з 1 квітня НКРЕКП не встановлює алгоритм розподілу коштів.
– ВАТ "Кіровоградгаз", як учасник ринку природного газу, повинен чітко знати та оперуватись у своїй роботі правилами цього ринку. В момент зміни правил, створюється колапс, який унеможливлює взаємовідносини між постачальниками та споживачами природного газу. Так, протягом квітня 2017 року наше підприємство не отримало жодних надходжень за розподіл природного газу для потреб основного споживача природного газу в регіоні – населення. Оскільки алгоритм вже не затверджується, а плата за приєднану потужність скасована, обслуговування та ремонт газових мереж під загрозою зриву. – повідомляють на підприємстві
Ілюстрація – hyser.com.ua
 

“Кіровоградгаз” може припинити подачу палива користувачам
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований