06 травня 2024, понеділок

Кіровоградські ЖЕО або Як заплутати споживачів

Реформа в комунальній сфері Кіровограда ще з моменту її представлення викликала багато запитань. Однак, як виявилось, навіть після реалізації даного амбіційного задуму, відповідей на багато з цих питань ми так і не отримаємо.
 
Представлення вже діючої, з 1-го грудня, системи було доручено сьогодні начальнику головного управління ЖКГ міськради Олександру Хачатуряну, котрий досить поверхнево намалював картину майбутньої системи. 
Перш за все, варто згадати про той факт, що, виявляється, ЖЕКи та КРЕПи ніхто ліквідовувати наразі не збирається. Причина – наявна податкова  заборгованість організацій в 16 млн. грн. та борги населення перед комунальниками в 12 млн. грн.. Відповідно, допоки є борги, ліквідація неможлива. Тож, наразі замість 9 керівників матимемо 13, адже як старими комунальними конторами так і новоствореними ЖЕО потрібно комусь керувати. 
Досить незрозумілою залишається й ситуація з оплатою за спожиті послуги. «Рахунки на які ви сплачували квартплату не змінюватимуться, однак якщо ви мали заборгованість, дані кошти будуть перераховуватись на баланс вашого ЖЕКу чи КРЕПу, а якщо ж ні – то на баланс новоствореного ЖЕО.» – прокоментував ситуацію Олександр Хачатурян. 
Враховуючи ситуацію, незрозумілим залишається твердження чиновника щодо запланованої річної економії в 5 млн. грн., котра має накопичитись внаслідок реформи. На чому збираються економити, докладно пояснити допоки ніхто не зміг. 
Порадувати кіровоградців має той факт, що, згідно озвученої інформації, усі служби новостворених ЖЕО залишаються на старих місцях, тож бігати по всьому місту заради однієї довідки не доведеться. Крім того, чиновник пообіцяв: завдання перезаключення існуючих договорів буде покладено на працівників ЖЕО. 
 
Кіровоградські ЖЕО або Як заплутати споживачів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований